La Generalitat adjudica projectes i obres en infraestructures i equipaments per un valor de 23 MEUR

gencatobrespubliques2La Generalitat ha adjudicat aquest mes de febrer, per mitjà de l’empresa pública GISA, projectes i obres en matèria de transports, carreteres i equipaments per un valor de 23 MEUR. D’aquests, 17 MEUR corresponen a l’execució d’obres i 6,4 MEUR a la redacció de projectes, estudis i direccions d’obra. D’entre les obres adjudicades més destacades es troben els treballs d’arquitectura i instal·lacions de l’interior de l’estació de Felip ll de Sagrera Meridiana de l’L4 (9,8 MEUR). Per altra banda, s’ha adjudicat l’estudi informatiu de la variant de Verges i el projecte constructiu de la nova estació d’autobusos de Mollerussa.

El Consell d’Administració de GISA ha adjudicat obres en infraestructures, carreteres i equipaments per valor de 17 MEUR. D’aquestes, l’obra més destacada són els treballs d’arquitectura i instal·lacions de l’interior de l’estació Felip II de l’L4 de Sagrera Meridiana amb un pressupost de 9,8 MEUR.

Pel que fa a la xarxa viària, s’han adjudicat les obres d’instal·lació de sistemes de regulació semafòrica en diversos encreuaments d’Olot entre l’avinguda de Santa Coloma i el passeig Barcelona (330.000 euros).

En matèria d’equipaments sanitaris s’han adjudicat les obres d’ampliació del CAP de Cervera (2,5 MEUR) i els treballs de reforma del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (2 MEUR). Així  mateix, s’han adjudicat les obres complementàries de reforma i ampliació del servei d’urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida (718.000 euros) i els treballs complementaris de l’àrea de Traumatologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron (599.000 euros). Pel que fa a equipaments educatius s’han adjudicat les obres complementàries a l’IES Narcís Monturiol de Figueres (323.000 euros).

Per altra banda, GISA ha adjudicat per un valor de 6,4 MEUR diversos projectes, estudis i direccions d’obra.  Entre aquests es troba la redacció de l’estudi informatiu de la variant de Verges i la redacció del projecte constructiu de la nova estació d’autobusos de Mollerussa.

A continuació, s’amplia la informació sobre les actuacions del DPTOP

GISA adjudica obres de millora del transport públic per valor de 9,8 MEUR

L’empresa pública GISA ha adjudicat les obres d’arquitectura i instal·lacions de l’interior de l’estació Felip II de de Sagrera Meridiana de l’L4 per 9,8 MEUR. En matèria de transports també s’ha adjudicat la redacció del projecte constructiu de la nova estació d’autobusos de Mollerussa, per un import de 58.913 euros.
metro-vestibul
Interiors de l’estació de Felip II Sagrera Meridiana L9-L4             9,8 MEUR

El Consell de GISA ha adjudicat per 9,8 MEUR les obres d’arquitectura i instal·lacions de l’interior del vestíbul de Felip II de l’estació de Sagrera Meridiana, que inicialment s’utilitzarà per a la posada en servei de l’L9 i més endavant donarà servei a l’L4.

El vestíbul, gairebé rectangular, se situa al carrer de Felip II, entre l’Avinguda Meridiana, i el carrer de Juan de Garay, i forma part del futur intercanviador de Sagrera Meridiana que donarà servei a l’L4, l’L5, l’L1, l’L9 i rodalies de Renfe.

L’estació estarà adaptada a persones amb mobilitat reduïda, i connectarà amb l’exterior mitjançant l’actual accés de l’L5 de Felip II, que disposa d’un ascensor i escales fixes i mecàniques. Igualment, la connexió amb les dues andanes es farà també amb escales fixes i mecàniques i dos ascensors de mitjana capacitat.

Actualment, es treballa en les obres d’infraestructura d’aquest nou vestíbul de Felip II Sagrera-Meridiana, que tindrà una superfície de 450 m2. De moment, ja s’han executat les pantalles perimetrals de l’estació i s’han excavat uns 25 metres, dels prop de 40 metres totals.

Ara, s’han adjudicat les obres corresponents al condicionament dels interiors de l’estació i dels accessos, que inclouen les instal·lacions pròpies de l’estació, i del pou de ventilació ubicat a la plaça de les Havaneres, el tractament dels interiors en quant a paviments, revestiments, el disseny dels elements de l’andana, i els elements de senyalització, tenint en compte els criteris utilitzats a altres estacions de l’L9.

Així, concretament, l’actuació inclou els treballs següents:

* Paviments i revestiments: es col·locarà un paviment de terratzo, amb encaminaments per a invidents, en tonalitat gris al vestíbul i  al nivell d’andanes. Les parets estaran revestides amb plafons d’acer inoxidable i panells retroil·luminats, que aportaran sensació d’amplitud al recinte.

* Enllumenat i cablejat elèctric: s’instal·larà la xarxa de mitja i baixa tensió necessària per al funcionament de l’estació, que inclou transformadors, quadre de serveis auxiliars, preses de corrent, etc. L’enllumenat al vestíbul i andanes consta de fluorescents encastats al sostre formant fileres contínues.

* Mobiliari: inclou la col·locació de papereres i bancs de formigó prefabricat rectangular a les andanes.

* Sistemes de ventilació: instal·lació de la xarxa per a garantir una correcte entrada i sortida d’aire, tant al vestíbul, com al pou, les andanes, les escales d’emergència i altres dependències de l’estació

* Sistemes de detecció i extinció d’incendis: col·locació d’elements per a la protecció i detecció d’incendis, com ara extintors mòbils, polsadors manuals d’alarma, així com la xarxa d’aigua a pressió per a l’extinció, entre d’altres

* Senyalització: es col·locaran els plafons indicatius de les sortides i direccions dels transbordaments d’acord amb el Manual de Senyalització de TMB
metro-estacio-amb-manpares
Aquesta estació acollirà, a més, intervencions artístiques com altres estacions de la xarxa de metro de la ciutat. En aquest sentit, properament s’obrirà un concurs per a analitzar les diferents propostes i decidir quina és la més adient, amb l’objectiu de dotar els nous espais públics de personalitat, més enllà de finalitats purament estètiques, i transmetre el llegat social i cultural del seu entorn i la seva singularitat.