Rescaten amb vida el jove desaparegut ahir a La Molina

lamolina_baseEl jove ha estat localitzat sa i estalvi en un refugi d’una zona fora pistes propera al Pla d’Anyella

La Molina (Cerdanya), 3 de febrer de 2009
Els equips de rescat han aconseguit localitzar amb vida el jove que ahir es va donar per desaparegut a l’estació d’esquí de La Molina. El noi, que es troba a les instal·lacions de La Molina, ha estat trobat en un refugi fora pistes en una zona

propera al Pla d’Anyella. Pendent d’un reconeixement mèdic, el jove que respon a les inicials A.P. es troba, aparentment, en bon estat de salut.A.P. de 23 anys, va ser vist per darrer cop a les 16,30 h d’ahir al Telecadira de Pista Llarga i des d’aleshores se’n va perdre el rastre. La seva companya va avisar de la desaparició a les 18,00 h a la direcció de La Molina que juntament
amb Bombers de la Generalitat van posar en marxa el dispositiu de recerca.
Durant més de 24 hores un helicòpter i 14 dotacions de Bombers de la Generalitat han treballat conjuntament amb Mossos d’Esquadra, Exèrcit, Guàrdia Civil, personal de l’estació, personal de l’escoles d’esquí i voluntaris, amb l’objectiu de localitzar el jove. Les tasques de cerca s’han realitzat en condicions molt dures atès que durant tota la nit i bona part del matí ha caigut fins a mig metre de neu.
Finalment el jove ha estat localitzat sobre les 15:15 per l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat que havia ampliat el radi de zona de recerca.
Advertència sobre l’esquí fora pistes
El cas d’aquest jove esquiador rescatat amb vida ha de servir d’exemple per constatar la perillositat d’esquiar fora pistes. L’aparent bon estat de la neu no pot servir d’excusa als esquiadors per allunyar-se de les zones senyalitzades i posar en perill, d’aquesta manera, la seva integritat.