TMB obté un premi pel seu compromís en la integració de les persones amb discapacitat

La Fundació ECOM ha concedit un reconeixement a la trajectòria de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com a empresa inclusiva, pel seu impuls en matèria de polítiques d’igualtat d’oportunitats en el treball, i en concret en pro de les persones amb discapacitat.

El premi serà entregat aquesta tarda en un acte a Sant Boi de Llobregat que presidirà la consellera de Treball, Mar Serna, i comptarà amb la presència de la directora general d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball, Sara Berbel, i de l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch.

L’acte serà la cloenda d’un seminari sobre la inserció laboral, organitzat per la Fundació ECOM i la Federació ACCAPS, que s’ha dut a terme ahir i avui a Sant Boi de Llobregat amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. TMB hi ha participat per exposar el seu compromís amb les persones amb discapacitat i amb la gestió de la diversitat en general.

Plans d’igualtat
En paral·lel amb l’esforç per fer plenament accessibles les seves xarxes de transport, TMB ha realitzat un esforç per garantir la igualtat efectiva d’oportunitats en el treball, fruit del qual s’ha assolit la xifra de 156 persones amb discapacitat a la plantilla –per sobre del 2% que marca la llei– i s’està incorporant un nombre creixent de professionals d’orígens diversos. L’empresa ha estat pionera en l’elaboració de plans interns d’igualtat, abans que s’implantessin per llei, i en la incorporació de la perspectiva de gènere en els estudis de mobilitat i satisfacció del client, amb la finalitat de detectar i resoldre les necessitats específiques de les dones.

La Federació ECOM, creada l’any 1971, és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit estatal que aglutina més de 150 entitats repartides per tot el territori espanyol. L’any 2007, va crear la  Fundació ECOM amb l’objectiu de fomentar i gestionar el coneixement dels diferents col·lectius de persones amb discapacitat física i les seves necessitats.

Barcelona, 5 de desembre de 2008