Arrenca amb novetats la temporada 2008-09 a Vall de Núria

Vall de Núria, 27 de novembre de 2008
L’estació de muntanya de Vall de Núria, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya inaugura la temporada 2008-09 el proper divendres 28 de novembre amb un ampli ventall de novetats.
Divendres 28 de novembre, a partir de les 7,35 hores del matí circularà el primer tren de la línia del cremallera Ribes – Núria.

Pel que fa a les pistes d’esquí, estaran obertes al públic a partir del proper dissabte 29 de novembre.

Pistes i neu de qualitat
Durant el cap de setmana estaran obertes les pistes d’Eina, Finestrelles i Roc Malé, amb gruixos de 20 a 25 cm de neu pols, i els remuntadors: cinta Roc Malé, telesquí Cabana dels Pastors i Finestrelles.
També estarà obert el Parc Lúdic, amb una cinta remuntadora, dos tubbys i tres pistes de trineus.

Novetats
D’entre les novetats d’enguany a l’estació de muntanya de Vall de Núria cal remarcar les millores de traçat de la pista Les Creus, millora del traçat i accés a la pista Pala Bèstia i la nova pista verda de Roc Malé. També cal destacar la nova cinta transportadora que permetrà l’accés a dues noves àrees esquiables: una àrea per a debutants i una altra, exclusiva per a nens amb monitor que s’inicien a l’esquí.
També s’han realitzat diverses millores de traçats i zones d’esbarjo com ara la dinamització de la zona de Snow, amb una nova instal·lació d’innivació, i del Parc Lúdic, on s’instal·larà un joc d’equilibri i aventura elevat.
Per altra banda s’ha ampliat i millorat el sistema de producció de neu mitjançant la instal·lació de nous canons de producció de neu, amb màxima eficiència en l’ús de l’aigua i l’energia, s’ha treballat en la millora de la seguretat a pistes.

Tarifes
Entre les noves propostes de Vall de Núria, destaca la possibilitat d’adquirir el producte “Esquia 5 dies”, talonari de 5 forfets nominals per poder esquiar 5 dies no consecutius. El preu per adult és de 110 € i l’infantil 82,5 €. Un altre producte és el “Esquia 8 dies”, un talonari de 8 forfets no consecutius i no nominals, a preus molt assequibles: adult a 176 € i 132 € l’infantil.

A més, el forfet de temporada inclou el cremallera de temporada per un any, un forfet per cada estació d’esquí de Girona, una reparació d’esquís i una prova d’esquís de gamma alta. Aquest té un preu de 399 € l’adult i si es compra abans del 8 de desembre el preu és 339 €.

Nou túnel del Roc del Dui
El passat dissabte 22 de novembre es va inaugurar el nou túnel del Roc del Dui, una actuació que ha consistit en la construcció d’una variant en túnel d’1,3 quilòmetres de longitud, per millorar el traçat actual del cremallera i incrementar la seguretat en aquesta zona d’alta muntanya, amb una orografia especialment abrupta.