Renfe Media Distancia edita una Guia d’Activitats Escolars a peu de tren per tota Catalunya

S’han publicat 4.000 exemplars

•    Renfe Media Distancia proposa 20 visites didàctiques per a joves al voltant de tota la Comunitat Catalana
•    La guia d’activitats té com a objectiu promoure l’ús del tren com a mitjà de transport escolar que fomenta valors socials i consciència mediambiental

16-sep-08.- Renfe Media Distancia edita la Guia d’Activitats Escolars a Peu de Tren, un conjunt de visites didàctiques al voltant de Catalunya destinades als més joves. Aquesta guia  facilitarà  noves idees per a les visites escolars, presentant activitats de diferents temàtiques i per a totes les edats. Es pretén fomentar entre professors i alumnes l’ús del ferrocarril per a desplaçar-se a les opcions culturals i creatives d’arreu de Catalunya.

La Guia proposa 20 activitats arreu de la geografia catalana, i a totes elles es pot arribar amb els trens de Media Distancia. Girona és la província que més visites ofereix, com el Museu del Cinema, el Call o la Girona Medieval, o pobles gironins com Figueres, amb el Teatre – Museu Dalí, o Sils. A Tarragona es suggereixen visites al Port, al poble de Tortosa, Altafulla o fins i tot a Port Aventura. Mentre que a Barcelona es proposa una activitat més cultural com ara visitar el Parlament de Catalunya. I si es prefereix l’interior de Catalunya, es proposa passejar per Lleida visitant la catedral, el museu o el Castell de Gardeny. I així, la Guia d’Activitats a peu de tren ofereix un ampli ventall d’activitats per a escolars.

A més, per a facilitar la lectura de la Guia d’Activitats les 20 visites estan dividides en cinc temàtiques: història i cultura, ciències de la naturalesa, esbarjo, tecnologia i transport. La guia inclou informació addicional d’interès per als professors, com el temps des de l’estació de Renfe fins al lloc de la visita, durada de la mateixa, número d’alumnes per grup i el preu de l’entrada. A més, al dors de cada fitxa es troben els objectius pedagògics de les activitats, i una sèrie de propostes didàctiques prèvies i posteriors a cada visita.

Els 4.000 exemplars publicats es distribuiran a començament de curs a les escoles de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, així com als principals pobles de cada comarca.

Recolzament a la cultura amb Un tren de Valors Renfe

Aquesta acció s’emmarca en el compromís de Responsabilitat Social de Renfe, que amb el lema “Un tren de valors” desenvolupa les seves iniciatives de caràcter mediambiental, social, cultural o ètiques. Així, Renfe s’adhereix a la conscienciació de les escoles i promou l’ús del tren com a mitjà de transport que fomenta entre els joves una sèrie de valors socials, com la convivència, els comportaments cívics i la consciència mediambiental: viatjar amb tren redueix el impacte ecològic i estalvia energia.

Per a més informació sobre aquestes iniciatives els viatgers poden dirigir-se a les oficines d’atenció al client o a la pàgina web www.renfe.com