TRAM inicia demà la marxa en buit a la T6

 – Aquestes proves són l’últim pas abans de l’entrada en servei de la línia TRAM inicia demà, dia 4, la marxa en buit al llarg de les vuit parades de la nova línia T6 del Trambesòs que properament entrarà en servei. Aquestes proves consisteixen en simular l’explotació del servei, amb els mateixos horaris comercials i serveis que oferirà la línia quan comenci l’explotació, però sense passatge. L’objectiu de la marxa en buit és supervisar el correcte funcionament del sistema, abans de l’acceptació de viatgers.

Des del passat mes d’abril, TRAM ja ha anat comprovant la semaforització, el sistema de comunicacions i control de circulació dels combois, l’estacionament en parades, la senyalització, els sistemes elèctrics i tots els complexos elements que garanteixen la correcta integració del sistema tramviaire a la circulació urbana.

Un cop comprovat el correcte funcionament dels sistemes instal•lats a l’obra, es procedeix a realitzar la marxa en buit que s’allargarà fins a mitjans de juny, sempre en funció dels resultats. Aquestes proves són el darrer pas abans de la posada en servei i es duran a terme en la plataforma segregada del tramvia i en ambdós sentits de circulació.

Una nova parada
La nova línia T6 que properament entrarà en servei consta de 8 parades: 5 que comparteix amb la línia T5 –Gorg, Sant Roc, Encants de Sant Adrià, Sant Joan Baptista i La Catalana- dues parades més coincidents amb la línia T4 –Estació de Sant Adrià i Central Tèrmica del Besòs- i una nova parada –La Mina- situada a la rambla de la Mina.

La T6 augmentarà la connectivitat entre les línies T4 i T5 del Trambesòs i reforçarà encara més la comunicació entre els veïns de Badalona i Sant Adrià de Besòs, oferint-los una connexió directa amb el servei de Rodalies Renfe . A més, la nova línia creuarà el barri de La Mina i augmentarà l’oferta de transport públic d’aquest barri en transformació.