Reobertura de l’accés de l’estació de metro d’Alfons X (L4) tancat per obres de rehabilitació

Dilluns vinent, dia 7 d’abril, es reobre l’accés de Ronda Guinardó- Lepant de l’estació d’Alfons X, de la línia 4 de metro, que s’havia tancat temporalment per fer-hi obres de rehabilitació ara fa un mes.

Durant el temps en què l’accés esmentat ha estat tancat per fer els treballs de reforma s’havia d’accedir pels altres dos accessos de l’estació. Us recordem que tota l’estació està sent objecte de rehabilitació integral des de l’octubre passat, dins del programa de modernització de les estacions més antigues o desgastades que porta a terme Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La previsió és que a finals d’abril o primers de maig d’aquest any l’estació ja estigui totalment remodelada.

L’estació d’Alfons X, que es va obrir el 1974, és utilitzada per una mitjana d’unes 18.000 persones els dies feiners. La rehabilitació actual consisteix a reconfigurar vestíbuls per aprofitar millor l’espai, substituir paviments, graons, sostres i revestiments de parets, millorar la il·luminació, renovar la senyalització al públic i el mobiliari, i instal·lar barreres de control del tipus més efectiu. En el disseny arquitectònic es procura distribuir els espais per facilitar els fluxos de persones, augmentar la sensació de lluminositat amb acabats de tonalitats clares i facilitar el manteniment posterior amb l’elecció de materials d’elevada resistència. El cost d’execució del projecte és de 2 milions d’euros.

Durant l’any 2006 el Departament de Política Territorial i Obres Públiques hi va realitzar millores d’accessibilitat, amb la instal·lació d’ascensors i altres facilitats per a persones amb mobilitat reduïda.