Finalitza l’afectació a l’andana direcció Cornellà Centre, com a conseqüència de les obres del nou intercanviador

Es reobre l’andana en sentit Cornellà Centre a l’estació de Collblanc de la L5 de Metro

El dissabte, 19 d’abril, des de l’inici del servei a les 5 hores, es reobre l’andana direcció Cornellà Centre de l’estació de Collblanc de la L5 del Metro, que des del passat dijous, dia 10 d’abril, estava tancada amb motiu de les obres de construcció del futur intercanviador amb la L9 a aquesta zona. Així la circulació de trens en aquesta línia es normalitzarà i els combois tornaran a aturar-se a l’andana direcció Cornellà Centre de l’estació de Collblanc.

A causa del tancament, durant aquest temps només ha restat operativa l’andana direcció Horta i, per tant, els usuaris que volien anar en direcció Cornellà Centre des de Collblanc havien d’agafar el metro a l’andana direcció Horta i anar fins a l’estació de Badal per canviar de sentit i tornar en el tren que anés en direcció Cornellà Centre.

El nou intercanviador

El tancament d’aquesta andana ha permès treballar en els murs pantalla de la futura estació de la L9 de metro de Collblanc, continuant així amb la planificació prevista de l’obra, que executa el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, des del passat mes de desembre.

La nova estació de Collblanc en construcció constituirà un punt d’intercanvi entre la L5 i la futura L9 de Metro, amb un nou vestíbul comú molt més ampli, de prop de 800 m2 de superfície.

Pel que fa als accessos, s’instal·laran dues escales mecàniques i una fixa a l’altura de la futura plaça projectada entre la Travessera de les Corts i la carretera de Collblanc, així com un ascensor per a persones amb mobilitat reduïda.

Es preveu que en el futur l’intercanviador de Collblanc donarà servei a prop de 22.000 persones cada dia.
Barcelona, 18 d’abril de 2008