La cobertura de telefonia mòbil GSM arriba a 77 estacions de les sis línies de metro

Des d’aquest mes de febrer s’amplia la cobertura de telefonia mòbil GSM i UMTS a 24 estacions més de la xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb la qual cosa ja són 77 les que disposen d’aquest servei de comunicacions de les operadores Movistar, Vodafone i Orange, tant als vestíbuls i andanes com a l’interior dels trens en els trajectes entre elles.

Igualment, s’ha afegit també al projecte una nova operadora, Yoigo, que completarà durant aquest mes de febrer la instal·lació del seu equipament per poder donar cobertura a dins de la xarxa.

Els trams de la xarxa de metro que compten actualment amb cobertura GSM són els següents:

Línia 1: Espanya – Clot (10 estacions)
Línia 2: tota la línia (17 estacions)
Línia 3: tota la línia (24 estacions)
Línia 4: Verdaguer – Ciutadella | Vila Olímpica (7 estacions)
Línia 5: Cornellà Centre – Sagrada Família (15 estacions)
Línia 11: Casa de l’Aigua – Can Cuiàs (4 estacions)

La implantació de la cobertura de telefonia mòbil a la xarxa de metro va començar el 2005 gràcies a un conveni subscrit entre TMB i les operadores Movistar, Vodafone i Amena (actualment Orange) per compartir una infraestructura comuna per a tots els operadors i oberta a la incorporació de futurs nous operadors, com és el cas ara de Yoigo.

L’execució de la instal·lació necessària s’ha anat realitzant en diferents fases –la que ara es finalitza és la tercera–, i ara es completarà durant l’any 2008 la cobertura en 24 estacions de les línies 1, 4 i 5, de forma que s’abasti la totalitat de la xarxa el 2009. Les estacions noves i les prolongacions de línies actualment en construcció es posaran en servei amb la cobertura de telefonia GSM incorporada.

Barcelona, 13 de febrer de 2008

Informació facilitada`per TMB