TMB exposa les imatges del concurs de fotografia “Joves i metro”

? Durant la Setmana de la Mobilitat TMB presentarà les obres finalistes a l’estació d’Universitat, on es donaran els premis als guanyadors

? Les 74 fotografies seleccionades mostraran la mirada més jove del metro de Barcelona com a mitjà de transport urbà

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb la seva habitual voluntat de participació en les activitats ciutadanes i dins del programa cultural Metronit, va iniciar el passat 7 de maig un concurs de fotografia sota el lema “Joves i… Metro” al qual es podien presentar totes les persones d’edats compreses entre els 15 i els 29 anys residents en els municipis de Barcelona i de la seva àrea metropolitana on dóna servei el suburbà.

El concurs, organitzat en col·laboració amb el Consell de la Joventut de Barcelona i la Regidoria de Dones i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, arriba ara al seu punt més àlgid amb una divertida exposició de les obres elegides entre més d’un centenar, que tindrà lloc des del proper divendres 21 i fins al diumenge 30 de setembre al vestíbul de l’estació d’Universitat de la línia 2 de metro, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat.

El disseny de l’exposició farà referència a un popular joc entre els joves, el Rubik, aprofitant les seves formes i colors per poder representar la joventut i la mobilitat, dos punts en comú representats en les 74 obres seleccionades.

Les fotografies representades mostraran una visió jove d’aquest mitjà de transport públic i dels serveis que ofereix, de la seva mecànica i funcionament, de les seves possibilitats com a espai de trobada, relació i socialització, de la seva infraestructura arquitectònica, de l’ús que es fa de les noves tecnologies, com a expressió de mobilitat de les persones i de la diversitat cultural que s’hi pot trobar. L’original disseny de l’exposició basat en el joc de Rubik

Entrega de premis
El proper dijous, 27 de setembre, a les 19 hores en el mateix vestíbul de l’estació d’Universitat, un jurat, format per representants de TMB, del Consell de la Joventut de Barcelona, de la Regidoria de Dones i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona i per especialistes i professionals del món de la fotografia de l’associació Ruido, farà públic el seu veredicte i es procedirà al lliurament dels premis, a càrrec del popular periodista Toni Puntí.

El jurat premiarà dues categories, a la millor fotografia individual (una imatge única) i a la millor sèrie fotogràfica (obra formada per tres imatges que tinguin una clara relació o un fil argumental entre elles). En total, s’han presentat 23 obres dins de la categoria d’individual i 51 més per a la de sèrie. L’organització concedirà dos premis per a cadascuna d’aquestes categories:
Primer premi: càmera reflex digital de gamma mitjana, una targeta multiviatge vàlida per a un trimestre (1 zona) i dos bitllets de dos dies per al Barcelona Bus Turístic.
Segon premi: un val de 200 euros per poder fer despesa en un comerç especialitzat en fotografia, una targeta multiviatge vàlida per a un trimestre (1 zona) i dos bitllets de dos dies per al Barcelona Bus Turístic.

Barcelona, 18 de setembre de