Dilluns es normalitza la línia 1 de metro després de la primera fase del cobriment de vies a Mercat Nou

Dilluns vinent, 3 de setembre, es normalitzarà el servei a la línia 1 de metro, després del tall parcial amb motiu de diverses obres que es porten a terme al corredor ferroviari de Sants, a l’altura de Mercat Nou. La interrupció ha afectat, des del 4 d’agost passat, el tram entre Santa Eulàlia i Plaça de Sants. La resta de la línia 1, entre les estacions d’Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia, d’una banda, i de Plaça de Sants i Fondo, de l’altra, ha funcionat amb normalitat. L’estació de Mercat Nou continuarà tancada i els trens no s’hi aturaran.

La interrupció del servei de metro ha servit per facilitar la realització de la primera fase de la cobertura de vies, que executa l’Ajuntament de Barcelona mitjançant l’empresa municipal BIMSA, i la construcció de la nova estació de Mercat Nou, que va a càrrec del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

El tall s’ha programat coincidint amb el mes d’agost, en què disminueixen els desplaçaments urbans, per minimitzar els perjudicis als usuaris. Durant aquest temps ha funcionat un servei especial de bus, amb el mateix horari i freqüència del metro, entre Santa Eulàlia i plaça Espanya.

L’estació de Mercat Nou continuarà tancada

Tot i que es normalitza la circulació de trens a tota la línia 1, l’estació de Mercat Nou continuarà tancada i els trens hi passaran sense aturar-s’hi. Mentrestant es construirà la nova estació, que serà coberta i adaptada als criteris d’accessibilitat. Es preveu que estigui llesta la tardor del 2008. Fins llavors, s’hauran d’utilitzar les estacions més pròximes: Santa Eulàlia (L1) o Plaça de Sants (L1 i L5). Els itineraris recomanats es mostren en el plànol adjunt.
Barcelona, 31 d’agost de 2007