L’accés 5 de la ronda de Dalt, sentit Besòs, quedarà anul·lat des de demà i durant un mes a causa de les obres d’adaptació de l’estació Montbau de l’L3

Les obres d’adaptació de l’estació Montbau de l‘L3 a persones amb mobilitat reduïda (PMR) causaran l’anul·lació de l’accés 5 sentit Besòs de la ronda de Dalt i el desviament i estretament dels carrils centrals d’aquest mateix sentit a partir de demà i durant un mes. L’actuació, que consisteix en la construcció d’un passadís de connexió des del lateral (costat mar) amb el vestíbul, no afectarà el servei de metro. La durada completa de l’actuació, que també inclou la urbanització del lateral, és de 5 mesos. L’adaptació de l’estació suposa una inversió global d’1,8 MEUR.

Afectacions al trànsit

A partir del 17 de juliol (durada prevista: un mes)

S’anul·la l’accés 5 sentit Besòs a la ronda. També es desvien i es fan més estrets els carrils centrals per permetre l’ocupació parcial del carril dret sentit Besòs sense reduir la capacitat de la ronda.

Característiques de les obres

Les obres d’adaptació a l’estació de Montbau consisteixen en la instal·lació d’ascensors de carrer a vestíbul i de vestíbul a andana i en la connexió amb un passadís dels accessos d’ambdós costats de la ronda. Un cop realitzats els pou per a ubicar-hi els ascensors de carrer a vestíbul i de vestíbul a carrer del costat muntanya, l’actuació que ara s’inicia permetrà connectar aquest vestíbul amb el carrer en el costat mar.

Aixi, les obres consisteixen en la construcció d’un passadís que permetrà accedir al vestíbul de l’estació des de lateral de la ronda (costat mar). Això permetrà a les persones amb mobiiltat reduïda accedir d’una manera directa al vestíbul evitant haver de fer un llarg recorregut per l’exterior. Després d’aquestes primeres setmanes on quedarà tallat l’accés 5, es tornarà a obrir i s’iniciarà una nova fase amb una mínima afectació al lateral de la ronda. En aquesta fase, es modificarà l’amplada de les voreres del lateral per facilitar el pas fins al nou accés del metro.

Balanç del pla

Actualment, de les 128 estacions de la xarxa de Metro, se n’han adaptat 70, estan en obres o pendent d’inici 35 més i s’està redactant el projecte per a l’execució de 16. Les 7 estacions restants són de nova construcció.

Les estacions que es construeixen noves ja es projecten amb els accessos adaptats a persones amb mobilitat reduïda.