A partir del dimecres dia 11 Nous trens Civia realitzaran el servei de Rodalies Barcelona – Aeroport durant la temporada estival

•Renfe posarà en servei 3 nous Civia que oferiran 15.594 places diàries addicionals en la línia de l’Aeroport
•L’accessibilitat i mobilitat interior del nous trens s’adapten especialment a les necessitats dels viatgers de l’Aeroport
•Rodalies ja ha incorporat 19 dels nous 80 trens Civia previstos per el període 2006 – 2012

10-jul-07.- A partir del pròxim dimecres 11 de juliol, Renfe incorpora tres nous trens Civia que realitzaran el servei de Rodalies de Barcelona – Aeroport durant la temporada estival. La posada en servei d’aquests trens, formats per 5 cotxe i amb una capacitat de 757 places cadascun d’ells, permetrà oferir 15.594 places addicionals en aquesta línia, xifra que representa un 40% d’increment sobre l’oferta de transport habitual.

El disseny interior dels nou trens, que facilita la mobilitat dels clients al llarg de tot el tren, i la seva accessibilitat, converteixen als Civia en vehícles idonis per als viatgers que es desplacen fins a o des de l’Aeroport.

Civia és una plataforma tecnològica dissenyada per Renfe per als serveis de Rodalies, concebuda per a donar una resposta de qualitat al transport massiu de viatgers en nuclis urbans i metropolitans. Els nous trens estan dotats dels últims avanços tecnològics en seguretat, sostenibilitat, accessibilitat i confort.

19 nous trens Civia
Renfe ja ha incorporat al parc de Rodalies 19 dels 80 trens Civia previstos per al període 2006-2012. Des del proper dia 11, amb la posada en servei dels nous trens també es podrà incrementar l’oferta de transport de la línia 1 de Rodalies, on tots els trens circularan en doble composició en hora punta.

Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Actuacions Urgents del Ministeri de Foment que ha fixat l’objectiu per al 2007 que tots els trens de les línies de major demanada de Barcelona (línies 1, 2, 4 i 10) circulin en doble composició en hores punta.

Increment de l’oferta en un 40%
La incorporació de tres trens Civia a la línia 10 de Rodalies pretén respondre a l’augment de viatgers que es produeix durant la temporada estival amb origen o destí Aeroport. Am la posada en servei dels nous trens, composts per cinc cotxes i amb 757 places cadascun, s’incrementarà en un 40% l’oferta en aquesta línia, pel que diàriament es posaran a disposició dels clients un total de 54.357 places en el servei Barcelona – Aeroport.

La línia 10 ofereix una freqüència de dos trens per hora i sentit amb parada a les estacions de Barcelona Estació de França, Passeig de Gàcia, Sants, Bellvitge, Prat de Llobregat i Aeroport.

Per a més informació els viatgers poden dirigir-se a les pròpies estacions, al telèfon 902 24 02 02 o al web www.renfe.com