A partir de l’1 de juliol El sistema Devolució Xpress de Renfe Rodalies també compensarà amb títols integrats ATM

•Els viatgers de Rodalies amb un títol integrat ATM que tinguin dret a la Devolució Xpress rebran un bitllet integrat del mateix nombre de zones vàlid durant un mes
•Fins ara el sistema només contemplava la compensació amb títols de transport de Renfe
29-juny-07.- Renfe i ATM han acordat que, a partir de l’1 de juliol, quan el viatge es faci amb un títol de transport ATM, la Devolució Xpress suposarà l’entrega d’un nou bitllet integrat, que permetrà la multimodalitat i serà vàlid durant un mes per al mateix nombre de zones que l’anterior.

El passat 1 de juny, Renfe Rodalies va implantar el servei Devolució Xpress amb l’objectiu de compensar de manera immediata els usuaris quan el retard sigui superior als 15 minuts i per causes imputables a l’explotació ferroviària, tant de Renfe com d’Adif.

Fins ara, aquest sistema només permetia canviar el bitllet cancel•lat per un títol de transport de Renfe. A partir de l’1 de juliol, l’acord entre Renfe Rodalies i ATM permetrà equiparar les condicions de devolució per a tots els viatgers, tant els que utilitzen bitllets integrats com els que utilitzen títols de transport de Renfe.

La Devolució Xpress s’aplica en dues fases. A la primera, fins el 31 d’agost, es pot fer efectiu lliurant el bitllet validat al personal de l’estació final de viatge, que li facilitarà un títol de Renfe o un títol d’ATM en funció del bitllet original. A partir de l’1 de setembre el viatger obtindrà un val que podrà fer efectiu durant quinze dies a qualsevol taquilla o oficina comercial de Renfe Rodalies.

Si l’estació no disposa de personal, els clients poden sol•licitar el nou bitllet mitjançant correu ordinari o bé per correu electrònic a qualsevol de les següents adreces: clientebarcelona@renfe.es o clientbarcelona@renfe.es. En aquests casos, el client indicarà les dades bàsiques (nombre, DNI, dia de la incidència, trajecte i hora, títol de transport utilitzat i nombre de zones) i rebrà un val en el seu domicili o per correu electrònic que li permetrà canviar el seu bitllet cancel•lat per un títol de transport Renfe o ATM de les mateixes característiques que l’original.