Renfe informa – La ruta del xató

Fins el pròxim 30 d’abril

Renfe ofereix el bitllet Ruta Xató, que inclou el viatge en tren de Rodalies i l’entrada gratuïta a un museu d’aquest itinerari gastronòmic-cultural

  • Els viatgers podran visitar, entre d’altres, la Casa-Museu de Pau Casals (El Vendrell), el Museu del Vi (Vilafranca), la Ciutadella Ibèrica (Calafell) o el Museu del Ferrocarril (Vilanova i la Geltrú)

06-feb-07.- Fins el pròxim 30 d’abril, Renfe ofereix als seus viatgers de Rodalies el bitllet Ruta Xató, que inclou el viatge d’anada i tornada en tren i l’entrada gratuïta a un dels museus de les poblacions situades en aquest itinerari gastronòmic-cultural, que te com a plat fort la xatonada.

Amb la presentació d’aquest títol de transport, els viatgers de Renfe podran visitar gratuïtament centres tan interessants com la Casa-Museu de Pau Casals (El Vendrell), el Museu del Vi (Vilafranca), la Ciutadella Ibèrica (Calafell) o el Museu del Ferrocarril (Vilanova i la Geltrú).

El bitllet Ruta Xató 2007 és vàlid des de qualsevol estació del Nucli de Rodalies de Barcelona fins les estacions de Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Segur de Calafell, Calafell, Sant Vicenç de Calders, El Vendrell o Vilafranca del Penedès.

Els viatgers de Rodalies que iniciïn el trajecte des de Barcelona disposen de quatre trens per hora para desplaçar-se fins a Sitges i Vilanova, mentre que per a la resta d’estacions la freqüència de pas varia entre els 30 i 60 minuts. El temps de viatge des de la Ciutat Comtal oscil·la entre els 36 minuts i 1 hora i 10 minuts, depenent de la destinació final.

Per la seva part, la Coordinadora dels Gremis d’ Hosteleria de l’Alt i Baix Penedès, Sitges i Vilanova, entitat organitzadora d’aquesta ruta gastronòmica, ha editat un catàleg que conté una detallada informació sobre els atractius turístics, culturals i d’oci que ofereixen les tres comarques per on discorre la Ruta del Xató: Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf. Aquesta guia també inclou informació sobre la forma d’arribar en trens de Rodalies fins les poblacions que participen en aquesta activitat gastronòmica.

Per a més informació, els viatgers poden dirigir-se a les estacions de Rodalies, al telèfon 902 24 02 02 ó a les pàgines www.renfe.com o www.rutadelxato.com .