FGC i FFE signen un conveni per l’explotació de material històric a la línia Lleida – La Pobla de Segur

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Joan Torres i el gerent de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles (FFE), Carlos Zapatero, han signat avui dimarts un acord que permetrà a la FFE l’explotació del seu material historic a la línia Lleida – La Pobla de Segur, que gestiona actualment FGC.

Amb la signatura d’aquest conveni, es fa novament possible la circulació de Trens Històrics per la darrera línia d’ample ibèric sense electrificar que resta a Catalunya. El material que circularà serà una locomotora de vapor del tipus Garrat conegut popularment com “La Garrafeta“, únic exemplar que es conserva d’aquesta sèrie, i també dues locomotores dièsel històriques, a més d’una composició de cotxes de la sèrie 5/6000 construïts a la dècada dels anys 50.

El conveni, que serà vigent fins el 31 de desembre del 2007, pretén contribuir a la preservació del Patrimoni Històric Ferroviari i donar un nou impuls turístic a la zona, un entorn amb un gran valor paisatgístic. El nou servei no afectarà, en cap cas, al desenvolupament normal del transport de viatgers a la línia Lleida – La Pobla de Segur.

mes informació www.fgc.cat