L’Associació

Una mica d’història

 

L’AFB – Agrupament Ferroviari de Barcelonava néixer l’1 de febrer de 1992, any màgic, ja que els esdeveniments i les celebracions es van multiplicar en diferents aspectes, Olimpíades  de Barcelona, ExAFB - Localposición Universal de Sevilla 1992 i Madrid Capital Europea de la Cultura, una combinació molt forta però efectiva.

No van ser uns moments fàcils, ja que ja veníem d’una antiga associació: l’Amical Ferroviària de Barcelona, que ens vam veure obligats a dissoldre, i que per a alguns de nosaltres té un especial i afectiu record. Per aquest motiu, el 1998 es va celebrar l’exposició Carrilets de Catalunya, 15 anys de l’Amical. Va ser el nostre últim i sincer homenatge a alguns companys i amics que al llarg d’aquests anys ens han recolzat.

Estem ubicats al barri de Sant Andreu de Palomar per diverses raons:

  1. Per la nostra vinculació al barri, ja que va ser el barri que ens va veure neixar, i del qual som veïns una part important de socis,
  2. Perquè Sant Andreu sempre ha estat vinculat al ferrocarril, amb els desapareguts tallers de la factoria de la Maquinista Terrestre i Marítima, els Tallers de Norte (Meridiana i Clot).i actualment amb els Tallers de Renfe Mitjana Distancia i de Patentes Talgo.
  3. Per la seva condició de sortida natural del pla de Barcelona a través del coll de Finestrelles cap a les terres de Lleida (via Manresa), Girona (via Cardedeu), Vic, etc.

El 1998 vam decidir iniciar una nova etapa, i per això varem començar a realitzar tots els nostres projectes, que són molt ambiciosos, amb la ajuda i col·laboració de tots (socis, amics, institucions, etc.). En benefici nostre,  com a aficionats al ferrocarril, del barri de Sant Andreu i com no de Barcelona, que és la nostra ciutat.

On estem

Actualment disposem de dos locals, que tenen diferents funcions:

La nostre seu:

Ens trobaràs als locals de l’Ateneu de Sant Andreu, al carrer Abat Odó, número 71, segon pis (al costat de la Plaça de les Palmeres). Allí disposem del local on portem a terme les activitats i on també tenim les nostres maquetes.Mapa de l'associació

Al plànol adjunt la pots veure indicada pel punt blau. Hi pots arribar des de l’estació de “Fabra i Puig” de la línia 1 del Metro de Barcelona (just al costat de l’estació de “Sant Andreu Arenal” de Rodalies Renfe).

Horari d’aquest local: Ens pots trobar a l’associació tots els dimarts, dijous i dissabtes entre les 18:00 i las 20:30 hores (excepte al mes d’agost que està tancat por vacances).

Les principals tasques que hi desenvolupem són les pròpies de la nostra afició, és a dir, fer córrer trens a les maquetes, veure vídeos (de trens, naturalment), discutir acaloradament (és un dir) sobre trens, fullejar les revistes especialitzades en modelisme ferroviari a les que l’associació està subscrita, veure passis de diapositives ferroviàries de les vacances dels nostres socis, practicar construint algun model als tallers de modelisme, practicar amb les tècniques paisatgístiques remodelant algun racó de les nostres maquetes (sempre hi ha algú amb noves idees), llegir alguns dels incunables de la nostra biblioteca ferroviària, etc… ¿Què més vols?

A la nau “F” de la Fabra i Coats

Durant la setmana, treballen, amb el diferents mòduls, que confeccionen a escales H0 ca, H0 cc, H0m i N, i que portem a diferents trobades d’associacions. Trobareu més informació en l’apartat de la Fabra i Coats.

Com contactar amb nosaltres:

Mitjançant el telefon, horari: de les 17:00 fins a les 20:30 h de dilluns a dissabte +34 93 345 0548
Correu electrònic: agrupament@agrupament.cat
S’atendran els correus electrònics que facin constar el seu nom i cognoms. No s’atenen correus electrònics signats amb nick’s o similars.

 

Índex:Deixa un comentari