L’Associació

Una mica d’història

L’AFB – Agrupament Ferroviari de Barcelonava néixer l’1 de febrer de 1992, any màgic, ja que els esdeveniments i les celebracions es van multiplicar en diferents aspectes, Olimpíades  de Barcelona, ExAFB - Localposición Universal de Sevilla 1992 i Madrid Capital Europea de la Cultura, una combinació molt forta però efectiva.

No van ser uns moments fàcils, ja que ja veníem d’una antiga associació: l’Amical Ferroviària de Barcelona, que ens vam veure obligats a dissoldre, i que per a alguns de nosaltres té un especial i afectiu record. Per aquest motiu, el 1998 es va celebrar l’exposició Carrilets de Catalunya, 15 anys de l’Amical. Va ser el nostre últim i sincer homenatge a alguns companys i amics que al llarg d’aquests anys ens han recolzat.

Estem ubicats al barri de Sant Andreu de Palomar per diverses raons:

  1. Per la nostra vinculació al barri, ja que va ser el barri que ens va veure neixar, i del qual som veïns una part important de socis,
  2. Perquè Sant Andreu sempre ha estat vinculat al ferrocarril, amb els desapareguts tallers de la factoria de la Maquinista Terrestre i Marítima, els Tallers de Norte (Meridiana i Clot).i actualment amb els Tallers de Renfe Mitjana Distancia i de Patentes Talgo.
  3. Per la seva condició de sortida natural del pla de Barcelona a través del coll de Finestrelles cap a les terres de Lleida (via Manresa), Girona (via Cardedeu), Vic, etc.

El 1998 vam decidir iniciar una nova etapa, i per això varem començar a realitzar tots els nostres projectes, que són molt ambiciosos, amb la ajuda i col·laboració de tots (socis, amics, institucions, etc.). En benefici nostre,  com a aficionats al ferrocarril, del barri de Sant Andreu i com no de Barcelona, que és la nostra ciutat.

On estem

La nostre seu:

Ens trobaràs al carrer Virgili, 45 – 47 (local), cantonada rambla Onze de Setembre. Allí disposem del local on portem a terme les activitats i on també tenim les nostres maquetes.

Al plànol adjunt pots veure la situació del local. Hi pots arribar amb metro: estacions Onze de Setembre de les línies L9 Nord/L10 Nord (enfront mateix de l’associació) i estacions de Sant Andreu i Fabra i Puig de la línia L1, estacions de Rodalies Renfe Sant Andreu Comtal i Sant Andreu Arenal, i línies d’autobús de TMB : 1134126133H6 – H8 i V31.

Ens pots trobar a l’associació tots els dimarts, dijous i dissabtes entre les 18:00 i les 20:30 hores (excepte al mes d’agost que fem horari restringit).

Les principals tasques que hi desenvolupem són les pròpies de la nostra afició, és a dir, fer córrer trens a les maquetes, veure vídeos (de trens, naturalment), discutir acaloradament (és un dir) sobre trens, fullejar les revistes especialitzades en modelisme ferroviari a les que l’associació està subscrita, veure passis de diapositives ferroviàries de les vacances dels nostres socis, practicar construint algun model als tallers de modelisme, practicar amb les tècniques paisatgístiques remodelant algun racó de les nostres maquetes (sempre hi ha algú amb noves idees), llegir alguns dels incunables de la nostra biblioteca ferroviària, etc… ¿Què més vols?

Com contactar amb nosaltres:

Horari de l’associació:  dimarts , dijous i dissabte de les 18:00 fins a les 20:30 h. Excepte el mes d’agost, que fem horari restringit.

Telefon de contacte: +34 93 172 2383, 

Correu electrònic: agrupament@agrupament.cat
S’atendran els correus electrònics que facin constar el seu nom i cognoms. No s’atenen correus electrònics signats amb nick’s o similars.

 

Índex:Deixa un comentari