Mercat Masadas®

Aquest mercat, va néixer per iniciativa d’un petit grup de socis de l’AFB a mitjans de del’any 1992 una vegada constituïda l’associació. Cada primer diumenge de mes al mati, es reunien en el pati de la seu del carrer Abat Odó, dins de les instal·lacions de l’Ateneu de Sant Andreu, amb d’intenció de exposar, intercanviar, comprar i vendre models a escala reduïda de trens i els seus accessoris.

En l’any 1994, a la plaça Masadas (barri de La Sagrera) es realitza una important transformació urbanística. El mercat municipal que estava en el seu interior és enderrocat, transformant la plaça en un espai ampli i obert a la població. Per donar-li un ús més ciutadà, la gerència del Districte de Sant Andreu, proposa a l’AFB, el trasllat del “mercadillo” que venia desenvolupant en l’interior del pati de la seva seu en el carrer Abat Odó a la plaça Masadas, amb la condició, que durant els següents dos anys es realitzés cada primer diumenge de mes l’esmenta’t mercat d’exposició, intercanvi, compra i venda d’objectes relacionats amb el ferrocarril.

Aquesta proposta va arrelar per part de les dues entitats (Districte i AFB) i encara perdura fins el dia d’avui.

La plaça Masadas i el mercat en concret,  és un referent en el mon del col·leccionisme de miniatures; més la plaça Masadas també, es coneguda pel rodatge de la sèrie de TV3 “El Cort de la Ciutat” (del 11 de setembre de 2000 al 23 de desembre del 2009)

Amb els anys, aquest mercat, s’ha anat ampliant amb noves ofertes, donant cabuda a l’actual estructura al voltant del col·leccionisme de miniatures.

Continuant les obres d’infraestructura al barri de La Sagrera, en l’any 2014, es porta a terme per part del Districte, la remodelació i aprofitament de la plaça de l’Assemblea de Catalunya. Es crea una amplia plaça molt més diàfana, amb  espais infantils i per diferents actes. Aquesta remodelació és aprofitada per proposar per part del Districte a l’AFB el trasllat del mercat que regularment es realitza cada primer diumenge de mes a la plaça Masadas cap a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. El raonament és molt clar, aquest trasllat,  permetria en un proper futur augmentar la capacitat d’expositors i al mateix temps esponjar el llocs que ocupen els col·laboradors/res amb una major comoditat per al visitant del mercat, al no patir les aglomeracions pròpies dels llocs que ocupen a les porxades.

El dia 1 de març de 2015, coincidint amb el primer diumenge de mes, el “MERCAT MASADAS®”  es trasllada definitivament de la plaça Masadas a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, distant de l’anterior en 94 m, en el mateix barri de La Sagrera.

La plaça de l’Assemblea de Catalunya, té una superfície de 8.600 m2  on s’ha millorat l’accessibilitat a la plaça per els diferents carrers que l’envolten, millora de l’espai destinat a jocs infantils, també del paviment, increment de la superfície d’arbres, millora de la il·luminació amb tecnologia Led, canvi de mobiliari urbá, incorpora acomesas elèctriques per diferents esdeveniments culturals i festius,  i creació de zones d’estada per al veïnat i visitants.

Amb el “MERCAT MASADAS®”, l’oferta de productes destinat al públic, és la següent:

Models i maquetes de trens i els seus accessoris.

Models i maquetes de cotxes i els seus accessoris.

Models i maquetes d’avions i els seus accessoris.

Models i maquetes de vaixells i els seus accessoris.

Soldats de plom.

Elements de radio control relacionats amb el modelisme.

Elements ferroviaris relacionats amb el col·leccionisme.

Cases de nines.

Publicacions de llibres, revistes, postals, fotografies, bitlles usats, documents, fitxes d’horaris, relacionades amb el modelisme i col·leccionisme de models.

Aquesta activitat esta regulada mitjançant un conveni regulador entre el Districte de Sant Andreu de l’Ajuntament de Barcelona i l’AFB – Agrupament Ferroviari de Barcelona.

Aj BCN plaça Assemblea de Catalunya

  Situació de la plaça de l'Assemblea de Catalunya

Per informació referent als llocs d’exposició, intercanvi, compra i venda, es poden dirigir a la següent adreça de correu electrònic:

                                         mercatmasadas@agrupament.cat

Especificant, nom i cognoms, telèfon de contacte, tipus de material a exposar.

NO S’ATENDRAN CORREUS QUE CONTENGUIN NICS O DADES NO CORRECTES

Transport públic:

Xarxa de metro, estació de La Sagrera, sortida carrer Garcilaso TMB L01 TMB L5 TMB L10
Xarxa d’autobusos
26343640 6296

 

Rodalies Catalunya Renfe Estació Sagrera Meridiana, sortida més propera carrer Martí Molins Rodalies R3 Rodalies R4 Rodalies R12

Documets relacionats:

AJ.BCN · AFB Conveni i Reglament 2015· CATALÁ

AJ.BCN · AFB Convenio y Reglamento 2015· CASTELLANO