Renfe. Mesures excepcionals aprovades pel Consell de Ministres que entraran en vigor a partir de la mitjanit del proper dimecres 18

Renfe implantarà un nou pla de transport per ajustar la seva oferta a les condicions dictades pel Gobierno
· El nou pla de transport mantindrà la possibilitat de mobilitat a totes les relacions existents, però reduirà l’oferta de places en els serveis Avant, Llarga Distància i i Ave al 50%. A Rodalies de Catalunya (rodalia de Barcelona, rodalia de Girona, rodalia del Camp de Tarragona i Regionals) l’oferta serà del 100%
· Tots els trens Ave, Llarga Distància i Avant programats per al període de duració de l’estat d’alarma seran anul·lats i substituïts per la nova oferta.
· Per tal motiu, Renfe retornarà íntegrament l’import dels bitllets a tots els viatgers que tinguessin bitllet adquirit per al període de vigència de la mesura i posarà a la venda les noves places
· També es suspèn en tots els trens durant la vigència de l’estat de l’alarma els serveis de cafeteria, bar mòbil, restauració a bord, distribució de premsa i auriculars. Aixi mateix, romandran tancades totes les sales clubs de les estacions
· La companya posposa fins a nova data, encara no determinada, la posada en servei del seu producte de baix preu Avlo i retornarà el preu dels bitllets als usuaris. Als viatgers amb bitllets adquirits a la promoció de 5 euros se’ls entregarà un codi per bescanviar-lo per un altre bitllet per utilitzar-lo quan arrenqui el servei

Madrid, 15 de març de 2020 (Renfe). Renfe dissenya un nou pla de transport pel qual s’anul·larà tota la seva oferta actual de tren comercials Ave i Llarga Distància i Avant, i es substituirà per una altra oferta que s’ajusti a l’aplicació de de la normativa contemplada en el decret d’estat d’alarma aprovat ahir pel Consell de Ministres.
Aquest nou pla de transport amb restricció de l’oferta tindrà una durada inicial de 15 dies coincident amb el període de l’estat d’alarma. Renfe retornarà íntegrament l’import dels bitllets a tots els viatgers que tinguessin previst viatjar en aquests dies i posarà a la venda les places del nou pla de transport establert en funció de les reduccions decretades per l’Executiu.

El nou pla de transport assegurarà l’existència de serveis a totes les relacions existents actualment per permetre la mobilitat dins de les causes contemplades pel Gobierno.

La implantació del nou pla de transports significa que els serveis AVE, Llarga Distància i Avant es veuran restringits en un 50% a partir de les 00.00 hores del proper dimecres 18 de març. Als nuclis de Cercanías i als serveis de Rodalies de Catalunya (rodalia de Barcelona, rodalia de Girona, rodalia del Camp de Tarragona i Regionals) l’oferta serà del 100%

En aplicació de la instrucció del Gobierno per a procura la màxima separació possible entre els viatgers als trens en els quals es vengui una plaça asseguda, Renfe limitarà l’oferta de places disponibles per a cada tren en funció de la configuració i tipologia de cada unitat.

Renfe adapta així la seva oferta durant al menys els propers 15 dies, en el marc de l’estat d’alarma decret ahir pel Consell de Ministres per l’epidèmia de coronavirus, que obliga a una situació excepcional de reducció de la mobilitat i l’aplicació de mesures sanitàries

Així mateix, en línia amb les mesures ja anunciades a Espanya del tancament de bars i restaurants, i d’acord amb altres mesures que tracten de reduir el risc de contagi, Renfe ha pres la decisió de suspendre temporalment en tots els seus trens, des d’avui, els serveis de cafeteria, bar mòbil, restauració a bord, distribució de premsa i auriculars. També romandran tancades totes les sales club de les estacions.

Cancel·lació de bitllets
En aquest nou escenari derivat de la declaració de l’estat d’alarma decretat pel Gobierno, Renfe ha disposat les següents mesures extraordinàries:
– Anul·lació de tots els bitllets de tren actuals, des de les 00:00 hores del dimecres i durant tota la vigència de l’estat d’alarma.
– Devolució del 100% de l’import pagat per aquests bitllets suspesos a tots els viatgers, independentment de la tarifa que hagin abonat.
– Posada a la venda de nous bitllets adaptats al nou pla de transport
– Igualment, Renfe ha habilitat un nou número de telèfon d’informació específica (918 314 520), que estarà disponible a partir del dilluns 16 de març.

Ajornament de la posada en servei d’Avlo
D’altra banda, Renfe ha posposat l’entrada en funcionament d’Avlo, el nou servei d’alta velocitat de baix cost, que estava prevista per al pròxim 6 d’abril. La nova data de llançament d‘Avlo no s’ha fixat i es fixarà en funció de l’evolució de la situació.

Per aquest motiu, es retornarà l’import dels bitllets a tots els viatgers, i els bitllets adquirits a 5 euros durant l’oferta promocional seran canviats per uns altres quan sigui possible posar en marxa el servei.