L’estació de Ciutat de la Justícia de la línia 10 Sud de metro obrirà les portes al públic demà a les 3 de la tarda

22 de novembre del 2019
Els veïns de l’Hospitalet que la vulguin conèixer seran obsequiats amb un bitllet gratuït als accessos, situats a l’avinguda de la Granvia de l’Hospitalet Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha completat els preparatius per a la posada en servei demà, dissabte 23 de novembre, de l’estació Ciutat de la Justícia de la línia 10 Sud de metro, la setena d’aquesta línia, que donarà servei al sector d’equipaments situat a la Granvia i als veïns dels barris de Santa Eulàlia i Granvia Sud de l’Hospitalet. És molt a prop de l’estació Ildefons Cerdà de la L8 d’FGC, amb la qual es pot fer correspondència per un itinerari senyalitzat.

Aquesta serà la segona ampliació de la L10 Sud, que va obrir les portes inicialment amb cinc estacions (de Foc a Collblanc) el 8 de setembre del 2018. El 2 de març passat s’hi va afegir la de Provençana. De les set estacions de la línia, tres són compartides amb la línia 9 Sud: Can Tries / Gornal, Torrassa i Collblanc. El departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat la previsió que el primer trimestre del 2020 entri en servei la vuitena, Zona Franca, situada al polígon industrial del mateix nom, al viaducte del carrer A.

Amb Ciutat de la Justícia, la xarxa de metro passarà a tenir 158 estacions (160 comptant les dues del funicular de Montjuïc), de les quals 31 en línies de funcionament automàtic sense conductor com la L10 Sud. Pel que fa a trens, en hora punta en circularan 155 (157 comptant els del Funicular), un més que ara.

L’obertura al públic de l’estació de Ciutat de la Justícia serà efectiva aquest dissabte, 23 de novembre, a partir de les 15 hores aproximadament, després de l’acte inaugural. Per subratllar aquest moment històric s’ha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament dissabte als dos accessos de l’estació, situats al costat muntanya de la Granvia, entre el carrer Alhambra i el recinte judicial.