La Festa del Tren de Móra la Nova creix en visitants

· Aquesta edició ha rebut un 15% més de visitants i l’activitat es consolida com un cap de setmana per a gaudir en família.
· L’àrea de procedència dels visitants s’amplia en direcció a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Móra la Nova, 07.10.2019 – Unes mil quatre-centes persones han assistit a la tercera edició de la Festa del Tren al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova aquest cap de setmana. La xifra de visitants es situa així un 15% per sobre de l’any anterior, cosa que consolida l’activitat com un cap de setmana per a gaudir en família. El president de l’APPFI, Jordi Sasplugas, ha valorat molt positivament la xifra i, sobretot, la procedència dels visitants que ja sobrepassa l’àmbit de les Terres de l’Ebre cap al Camp de Tarragona, amb una presència també notable de famílies provinents de l’àrea metropolitana de Barcelona. Previ a la Festa del Tren, el divendres s’havia celebrat a Móra la Nova la vuitena Jornada sobre Patrimoni Històric Ferroviari.

Un any més, el punt àlgid del cap de setmana ha estat la visita teatralitzada “Un passeig per l’estació” a càrrec del Grup de Teatre local “L’Estació”. Els quatre passis que s’han dut a terme han estat un èxit de públic, en especial el de diumenge al matí que ha congregat més de dues-centes cinquanta persones. A banda dels tallers per famílies dedicats a la música, l’art, el reciclat de materials, els retallables, els contes i els jocs, s’ha representat un espectacle de titelles a càrrec de Joan Reverté, i s’ha dut a terme una visita guiada pensada per als més petits.

Els assistents han pogut accedir al material ferroviari exposat i en moviment, participant en recorreguts dins del recinte del Museu a bord de la vagoneta de passeig “El Tro”, així com de les locomotores Memé i Yeyé. També s’han presentat les novetats en la restauració del tren històric turístic “Lo Caspolino”, i la darrera incorporació a la col·lecció del Museu, una locomotora de vapor fabricada el 1886 per Marcinell et Couillet a Bèlgica. Es tracta de la 020T MZA 606, del tipus conegut com a “Cuco”.

La Festa del Tren ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Móra la Nova i de més de vint entitats socials i culturals locals i comarcals que junt amb l’associació que gestiona el museu, l’APPFI, han confeccionat el programa d’activitats.