Rosa Alarcón ha estat designada presidenta de TMB pels consells d’administració de Metro i Bus

1 d’agost del 2019
És regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i consellera metropolitana. Periodista, especialitzada en comunicació política i de les institucions públiques. Ha treballat als ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet

Aquest matí s’han celebrat els actes de constitució dels consells d’administració de les dues principals empreses de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (Metro), i Transports de Barcelona, SA (Autobusos), després d’haver estat nomenats els consellers pel plenari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona el 31 de juliol passat.

Els consells d’administració de les dues societats han designat Rosa Alarcón Montañés com a nova presidenta de TMB. Alarcón, regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i consellera metropolitana. És periodista, especialitzada en comunicació política i de les institucions públiques. Ha treballat a l’Ajuntament de Barcelona i a l’Ajuntament de l’Hospitalet com a Directora de Serveis del Gabinet de l’Alcaldia fins a la seva elecció com a regidora.

De la mateixa manera ha estat nomenat Antoni Poveda Zapata com a vicepresident de TMB. Antoni Poveda és vicepresident de l’àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i alcalde de Sant Joan Despí.

Finalment, també ha estat nomenat Enric Cañas Alonso com a conseller delegat de TMB. Cañas ha ocupat aquest mateix càrrec durant els últims quatre anys a TMB.

La configuració dels nous consells d’administració i la designació dels nous càrrecs a l’estructura de la Presidència de TMB respon a l’acord per al govern de l’AMB subscrit pels grups polítics PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM i JxCAT en el qual es recullen les grans línies d’actuació de l’ens metropolità per al mandat 2019-2023.