President Torra: “Reclamem la plena sobirania de les infraestructures del país per poder aplicar-hi la mateixa gestió excel·lent que hi ha a FGC”

21/06/2019
· El cap del Govern ha inaugurat aquest matí amb el conseller Calvet l’ampliació de l’andana de l’estació de Provença de FGC
· L’obra ha comptat amb una inversió de 8 milions d’euros i servirà per pal·liar els problemes ocasionats per l’elevada concentració d’usuaris que rep l’estació en hora punta

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat aquest migdia “l’excel·lència” de Ferrocarrils de Catalunya i ha demanat que la Generalitat pugui gestionar totes les infraestructures del país “per poder proporcionar una millor gestió”. “La mateixa gestió que es fa des de FCG l’hauríem de tenir a Rodalies i a l’Aeroport de Barcelona, i no la tenim. Voldria reivindicar aquest concepte de gestió positiva que aporta la Generalitat a les seves infraestructures i reclamar-ne la plena sobirania”, ha afirmat.

Així s’ha expressat el president de la Generalitat en l’acte d’inauguració de l’ampliació de l’andana de l’estació de Provença que avui mateix ha entrat en servei, i on també hi ha participat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font.

L’obra, que ha comptat amb una inversió de 8 milions d’euros, dotarà l’andana de major capacitat i pal·liarà els problemes ocasionats per l’elevada concentració d’usuaris que rep que, en hora punta, poden arribar als 4.700.

Després de visitar la nova actuació, el cap del Govern ha reivindicat la gran feina feta pels diferents governs de la Generalitat en les infraestructures públiques i ha assenyalat que l’ampliació que avui s’ha inaugurat té “una voluntat clara de millorar la seguretat”. “Va molt més enllà d’un tema de mobilitat i és una part més del país millor i les polítiques públiques socials que impulsem. Perquè només si tots els ciutadans tenen una bona comunicació podem avançar cap al país d’oportunitats i igualtat per a tothom”, ha subratllat.

Torra ha destacat que FGC ha sabut sortir del seu camp estricte de la mobilitat i del transport per “ser una de les empreses més importants de Catalunya i en la qual el país s’hi veu reflectit”. Una marca, ha afegit, que s’ha aconseguit “gràcies a l’esforç, la qualitat amb què sempre ha tractat el transport públic, la innovació, la capacitat de risc, la preocupació per la seguretat i la responsabilitat social que té l’empresa”.

Més i millor transport públic per a la gent
El conseller Calvet ha posat de relleu que el Govern té l’objectiu de “més i millor transport públic per a la gent, per resoldre la seva mobilitat quotidiana i millorar la seva salut amb més qualitat de l’aire”.

En aquesta línia, Calvet ha remarcat que el Govern ha posat en funcionament també 3 estacions de l’L10 i que a la tardor n’entrarà en servei una més, alhora que acaba d’iniciar les obres per completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch. Pel que fa a la línia d’FGC Barcelona- Vallès, a més de l’ampliació de l’andana de Provença, s’incorporaran 15 nous trens per millorar la freqüència de pas. D’altra banda, ha assenyalat com a reptes de futur per a FGC el perllongament de l’L8 i la gestió de la llançadora a l’aeroport de Barcelona. I, com a “objectiu últim del sistema transport públic: la T-Mobilitat, que comportarà una millor confortabilitat i equitat d’ús”, ja que les tarifes seran per quilòmetre i nombre d’utilitzacions.

El conseller ha reivindicat la “vocació social i metropolitana” del Govern i, en concret del Departament de Territori i Sostenibilitat. Així, ha emmarcat el transport públic i l’habitatge en les polítiques socials i ha afirmat que tant l’una com l’altra són uns dels principals eixos de l’Agenda Urbana de Catalunya. En aquest sentit, ha anunciat que “proposarem canviar el nom de la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori per Secretaria de l’Agenda Urbana de Catalunya”.

Per la seva part, el president d’FGC, Ricard Font, ha assenyalat que l’ampliació de l’andana “és un exemple de la bona enginyeria que té el nostre país al servei del transport públic i del que és la millora de la qualitat del servei públic, pensant en els usuaris”.