Renfe finalitza el concurs de grafits desenvolupat als seus trens

Després de 4 setmanes de valoracions

Barcelona, 30 de gener de 2019.- (Renfe).
Després d’un any intens de grafits i pintades vàries sobre els trens de Rodalies de Catalunya, Renfe dóna per finalitzat el concurs de grafits de 2018, iniciativa única i irrepetible (esperem).

La decisió del jurat s’ha enrederit durant 4 setmanes degut a l’alta participació. En aquesta edició s’han presentat 4.825 obres que han utilitzat una superfície del 128.335 m2 (equivalent a la superfície de 5 camps de futbol).

Finalment i després de diverses reunions, que s’han perllongat fins a altes hores de la matinada, el guanyador ha estat ‘Vinilius’ (@vinilius2019). El jurat ha considerat que l’artista representava molt bé la imatge que Renfe volia donar al servei de Rodalies de Catalunya.

Com a premi, la imatge guanyadora s’implantarà en tots el trens de Rodalies de Catalunya. A la resta d’ ‘artistes’ se’ls agraeix la seva participació i se’ls recorda el codi de no pintar sobre l’obra d’altres companys del ram.

Més de 10 milions d’euros per netejar grafits
Malauradament la realitat no és tan novel·lesca i les xifres parlen per si soles.

· Més de 10 milions euros el que ha costat al ciutadans netejar grafits durant 2018
· Més de 2.000 denúncies presentades aquest 2018 (Més de 5 denúncies diàries de mitjana)
· Els grafits obliguen Renfe a alterar la programació dels recorreguts d’aquest tren per tal d’organitzar la retirada de la pintada pels serveis de neteja així com deixar el tren immobilitzat més temps del previst el que comporta una modificació de la logística de distribució dels trens.
· A més, 5 milions s’han destinat a reparar actes vandàlics a l’interior de trens i estacions
· En total 15 milions destinats a netejar o reparar actes vandàlics
· Aquesta xifra permetria comprar 3 nous trens de Rodalies
· A més, Renfe inverteix 14 milions d’euros anuals en matèria de seguretat