La Generalitat planteja una xarxa de trens regionals que connectin amb França

El Nacional / EFE, Barcelona. Dimarts, 29 de gener de 2019

La Generalitat es planteja crear a partir del 2020 una xarxa de trens regionals de velocitat alta -fins a 200 quilòmetres per hora- per connectar Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida amb ciutats franceses com Perpinyà, Tolosa o Montpeller. Així ho va anunciar el president dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, en la conferència organitzada ahir a Girona per Ferrmed i Energie TGV.

Segons consta en la presentació del projecte, la Generalitat vol aprofitar la liberalització dels serveis ferroviaris, el 2020, per crear, en solitari o “preferentment” en col·laboració amb socis privats, aquesta xarxa de serveis regionals d’altes prestacions entre Catalunya i el sud de França.

La pròpia Generalitat assumeix que es tractaria d’un negoci “amb una gran inversió inicial” i un temps de maduració “lent”, però creu que es podria aconseguir el punt d’equilibri en l’operació del negoci en un termini de sis anys i fins aleshores, estima que es generarien unes pèrdues de 3,94 milions d’euros anuals.

Més informació: https://www.elnacional.cat