En servei l’ascensor de l’estació de l’L4 de Jaume I que connecta amb l’andana en sentit La Pau

20/12/2018.- Territori i Sostenibilitat
· L’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’aquesta estació es completarà amb la posada en servei de l’ascensor de l’andana en sentit Trinitat Nova, prevista per la primavera

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei un nou ascensor de l’estació de Jaume I de la línia 4 de metro, en el marc de les obres de millora de l’accessibilitat que està duent a terme per adaptar l’estació a persones amb mobilitat reduïda.

En concret, ha posat en marxa l’elevador situat a l’accés de l’estació de la Plaça de l’Àngel, que habilita l’itinerari accessible a l’andana en sentit La Pau. Les obres continuaran a l’accés del carrer Argenteria, per tal d’encabir l’ascensor que connectarà amb l’andana en sentit contrari (Trinitat Nova), que es preveu posar en funcionament la primavera del 2019.

Els treballs d’adaptació de l’estació de Jaume I van començar el juny de 2017, i consisteixen principalment en la instal·lació dels dos ascensors i la remodelació dels dos vestíbuls de l’estació. L’obra comporta una inversió de 4 MEUR.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, com a titular de les instal·lacions del metro de Barcelona, promou les obres de remodelació de les seves estacions per l’ampliació de la infraestructura i instal·lació d’ascensors. En aquests moments es troben adaptades 142 estacions d’un total de 156, és a dir el 91% de la xarxa. La propera estació que quedarà adaptada és la de Jaume I de la línia L4. També es troben en curs les obres per a l’adaptació de l’estació de Vallcarca de la línia L3.