CIMALSA signa un acord amb la ciutat de Zhengzhou per a contribuir a la millora de la logística entre Europa i Àsia

31/07/2018.- Ha tingut lloc en el marc del Fòrum de connectivitat i cooperació industrial a Euràsia.
La reunió ha estat organitzada pel govern municipal de la regió i l’associació Ferrmed, per a millorar el tràfic de mercaderies entre la Xina i la Unió Europea.

Millorar la comunicació i establir nous models de cooperació mútua que beneficiïn tant la Xina com la Unió Europea són alguns dels objectius que s’han establert en el Fòrum de connectivitat i cooperació industrial a Euràsia, que ha tingut lloc a Zhengzhou, a la República Popular de la Xina. L’empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat, CIMALSA, ha participat en la trobada, signant un acord per contribuir a la millora de la logística i la cadena de subministrament entre Europa i Àsia.

Durant la reunió, el responsable de l’àrea de consultoria internacional de CIMALSA, Jordi Fornós, i el tinent d’alcalde de Zhengzhou, Shi Zhanyong, han signat un acord de col·laboració, en el qual s’estableix l’exploració, mitjançant grups de treball conjunts, de qüestions relacionades amb el transport de mercaderies i el servei de logística, així com l’enfortiment de la comunicació, l’enllaç, la coordinació i l’intercanvi d’informació que ha de suposar un gran benefici per ambdues parts.

Igualment, amb aquest acord, també es pretén afavorir un temps de lliurament de mercaderies més curt, la reducció de costos i, en definitiva, una implementació i millora del servei ferroviari i del transport de mercaderies en general.

El director general de CIMALSA, Enric Ticó, ha expressat el seu agraïment als organitzadors. “Agraïm a la regió de Zhengzhou la confiança que ha dipositat en la nostra experiència i capacitat de gestió logística, ja que ens permet seguir apostant amb força per la internacionalització del nostre model de negoci i de la pròpia companyia, a través dels potents projectes innovadors com aquest en els quals participem arreu del món”.

Sota el lema “One Belt One Road”, la cimera, persegueix establir un full de ruta per tal de promocionar una xarxa d’alta velocitat de transport de mercaderies entre la Xina i la Unió Europea. Precisament, aquesta trobada ha estat organitzada pel govern municipal de Zhengzhou i l’associació Ferrmed, col·lectiu que vol afavorir la creació d’un gran eix ferroviari de mercaderies que uneixi el sud i el nord d’Europa, i del qual forma part CIMALSA.

Altres temes clau que s’han tractat durant la jornada han estat la connectivitat i la compatibilitat del sistema ferroviari eurasiàtic, com ara l’eliminació dels colls d’ampolla, la gestió harmonitzada dels trens de mercaderies internacionals, la reducció de l’impacte ambiental de la càrrega ferroviària o l’intercanvi d’informació de transport de mercaderies entre els actors de la xarxa multimodal, entre d’altres.