FGC promou l’ús del transport públic per visitar el Rec.017 d’Igualada

Els visitants que arribin al festival amb tren rebran un refresc de regal i una entrada gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada.
El Rec.0 Experimental Stores se celebrarà enguany del 9 al 12 de maig.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·labora un any més amb el Rec.0 Experimental Stores d’Igualada, el festival de moda, cultura, música i gastronomia d’Igualada que durant quatre dies transforma el tradicional barri industrial del Rec.

En l’edició d’enguany, que se celebrarà del 9 al 12 de maig, tots els visitants que arribin al festival amb la línia R6 de Ferrocarrils podran gaudir d’un refresc de regal i d’una entrada gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada.

FGC promou així l’ús del transport públic per visitar el Rec.017 de forma còmoda i responsable amb el medi ambient. A més, de 10.00h a 22.00h el bus urbà farà de llançadora entre l’estació d’Igualada d’FGC i la parada de bus de la Rambla, a 5 minuts caminant del barri del Rec. Les freqüències del bus seran de 20 minuts de dimecres a divendres i de 30 minuts el dissabte.

Un circuit de moda al barri del Rec
Ferrocarrils dóna suport a les idees innovadores que aprofiten i revitalitzen els espais tradicionals, com és el Rec.0 Experimental Stores, que transforma de manera efímera el barri industrial del Rec. Cada edició obre espais nous, molts d’ells desconeguts, i s’incorporen també noves marques, de forma que es configura un circuit que sempre és diferent. Després, el barri torna a la normalitat, amb una activitat que barreja la indústria adobera amb els estudis de disseny i altres professions.

A més, també hi podem trobar el Rec Street Food un festival de menjar de carrer amb 40 food trucks i pop up bars. Aquesta proposta guanya cada vegada més seguidors dins del mateix esdeveniment. La cultura i especialment la música també tenen el seu espai amb el Rec Music Festival, amb la programació de 15 concerts repartits en diferents espais del circuit.

Entrada gratuïta al Museu de la Pell d’Igualada
Concebut l’any 1954, el Museu és un dels primers centres monogràfics de la pell d’Europa. La seva col·lecció permet conèixer els orígens del barri del Rec d’Igualada on s’hi van començar a construir les noves adoberies i rememora el passat industrial de la ciutat, vinculat al cuir i també a la manufactura de la llana.

Els dos edificis que formen el Museu resumeixen l’evolució industrial de la zona del Rec. La seu principal és la fàbrica cotonera Cal Boyer, un exemple del fort creixement industrial de finals del segle XIX. L’altre, Cal Granotes, un edifici preindustrial (segle XVIII) on es realitzava de forma artesanal l’adob al vegetal de la pell, sobretot de bou i vaca. Actualment és l’única adoberia museïtzada a Catalunya.

Visita Igualada amb Turistren
Els bitllets combinats de Turistren d’FGC ofereixen la possibilitat de desplaçar-se a Igualada amb tren i visitar diferents espais culturals de la ciutat propers a la xarxa de Ferrocarrils. Les opcions de bitllets per visitar Igualada són:

Bitllet combinat Museus d’Igualada: la millor opció per visitar el Museu de la Pell i el Museu del Traginer. El bitllet combinat inclou el trajecte d’anada i tornada amb FGC fins a Igualada, el trajecte d’anada i tornada en bus fins als museus i l’entrada als espais.
Bitllet combinat Igualada Arquitectònica: inclou el trajecte d’anada i tornada fins a Igualada amb FGC i el trajecte d’anada i tornada amb autobús fins al Cementiri Nou d’Igualada, obra de l’arquitecte català de renom internacional Enric Miralles.

Més informació: www.turistren.cat.