FGC adjudica les obres per millorar els accessos a l’estació de Sant Quirze

Ferrocarrils ampliarà el número de barreres tarifàries per agilitzar les entrades i sortides de l’estació.
Els treballs, que començaran el juny, tenen un pressupost de 322.000€.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat per un import de 322.000 euros les obres per reformar els accessos a l’estació de Sant Quirze de la línia Barcelona-Vallès d’FGC.

Concretament, les obres consistiran en ampliar el nombre de barreres tarifàries en els tres accessos que té actualment l’estació amb l’objectiu d’agilitzar al màxim el moviment de viatgers i guanyar fluïdesa en les entrades i sortides a l’estació.

Sant Quirze va tancar l’any 2017 amb prop de 801.000 viatgers i un augment del 4,3% respecte el 2016. Aquest volum de viatgers comporta que s’hagin d’ampliar els accessos a l’estació per poder repartir millor els fluxos d’usuaris i evitar les cues que es produeixen en alguns moments del dia.

Un cop finalitzats els treballs, Sant Quirze passarà de tenir 10 barreres a tenir-ne 16. Concretament, els treballs que es duran a terme per guanyar 6 validadores seran els següents:
– A l’accés des de l’edifici de l’estació s’instal·laran dos passos nous configurant una barrera de quatre passos més el pas adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Els nous passos s’ubicaran en el porxo de l’estació i caldrà adaptar un tancament metàl·lic.
– A l’accés situat a l’aparcament s’afegirà una barrera nova per poder tenir un total de dos passos més el pas adaptat. En aquest accés, a més, s’ubicarà una màquina dispensadora de bitllets i informació amb una marquesina nova.
– A l’accés que hi ha al passeig de la Bòbila s’afegiran tres passos nous configurant una barrera de set passos més el pas adaptat. Per poder aconseguir l’espai necessari s’haurà d’ampliar la llosa de formigó actual. Les cobertes de vidre és faran noves adaptant-les a les noves dimensions de l’espai disponible.

Els treballs adjudicats comprenen les actuacions d’obra civil, de subministrament i instal·lació de les barreres tarifàries i de les instal·lacions elèctriques i de comunicacions. Les obres a l’estació començaran el mes de juny i estaran enllestides a finals del mes d’agost.