Renfe licita el manteniment de 420 trens de Cercanías y Media Distancia per més de 450 milions d’euros

L’operadora s’ assegura càrrega d’activitat mitjantçant la realització dels treballs a través de societats mixtes amb els adjudicataris.
· El mantenimient dels vehicles de Rodalies es realitzarà a les bases de Renfe de Cornellà, Montcada, Mataró, Vilanova i Sant Andreu Comtal.

Barcelona , 27 de abril de 2018.-
El Consell d’Administració de Renfe ha aprovat la licitación dels contractes de manteniment de més de 420 trens de Cercanías y Media Distancia convencio-nal y d’alta velocitat durant els propers 4 anys amb una dpció de pròrroga d’un any més, per més de 450 milions d’euros.

Del total de trens, 198 corresponen a material que presta servei a Rodalies de Catalunya. El manteniment d’aquests vehicles es realitzarà a les bases de Renfe de Cornellà, Montcada, Mataró, Vilanova i Sant Andreu Comtal.

Amb aquest contracte, la companyia s’assegura una part de la càrrega de treball derivada d’aquests contractes, per als que els plecs de condicions contemplen la realització dels treballs a través de societats mixtes amb els adjudicataris, així com la reserva per a la realització de determinades activitats.

La licitació es divideix en diferents lots en funció de les característiques i sèries dels trens i del taller en que aquests trens seran mantinguts. Així, sortiran a licitació el manteniment dels trens de la sèrie 104 (trens d’alta velocitat per a mitja distància), 40 trens de Media Distancia convencional de tracció dièsel i més de 360 trens de Cercanías de diferents sèries, entre els quals hi ha els moderns Civia, els trens de dos pisos i els de les sèries 446 i 447. Aquest últim paquet de manteniment és el més important, tant per nombre de trens que es mantenen (gairebé 370) com pel muntant que es destinarà a això (328,8 milions d’euros).

La licitació contempla obligacions per a l’adjudicatari, com una elevada fiabilitat i disponibilitat dels trens, especialment a les hores punta, per a prestar el servei de transport ferroviari ‘amb garantia total de seguretat i la més alta qualitat’.