FGC transporta un 116% més de viatgers durant els dies del Mobile World Congress

01/03/2018.- Durant els quatre dies que ha durat el Mobile World Congress FGC ha transportat més de 179.000 viatgers convertint-se en la fast line del Congrés.
La demanda ha augmentat en 96.287 viatgers (+116%) respecte al volum d’usuaris d’un dia habitual.

MWC 2018
Durant els quatre dies que ha durat el Mobile World Congress 2018, el servei reforçat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha transportat un total de 179.390 persones, un 116% superior al transport de viatgers en un dia laborable.

L’augment de demanda més important s’ha produït el segon dia del congrés. Així, el dimarts 27 de febrer es van produir 50.441 validacions, el que suposa incrementar un 143% les validacions d’un dimarts habitual.

Aquestes xifres confirmen els bons resultats de l’operatiu de reforç dissenyat per FGC amb l’objectiu de donar el millor servei possible, augmentant la capacitat dels trens amb 8.000 persones/hora i garantint en tot moment la seguretat i el confort dels usuaris.

El dispositiu especial ha consistit principalment en: incrementar les circulacions de trens a la línia L8 (Molí Nou Ciutat Cooperativa) en 30 circulacions diàries i doblar la capacitat de la resta de combois passant dels tres als sis cotxes, redissenyar la mobilitat en els vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira per absorbir la demanda, reforçar l’atenció al client amb més personal, senyalització, megafonia específica i xarxes socials.

A més, FGC ha establert diferents plans de contingència a les estacions, coordinats amb Mossos d’Esquadra, GSMA i Fira Barcelona, per tal de fer front a les diverses incidències de mobilitat i seguretat que s’haurien pogut produir. En aquest sentit, el dispositiu a les estacions ha comptat amb equips mixtos de personal propi d’FGC, dirigint les operacions, i d’efectius personals d’atenció als congressistes, dependents de la pròpia organització del GSMA. FGC també ha reforçat els serveis de manteniment per tal d’assegurar la fiabilitat de les infraestructures, les instal·lacions i els equipaments.