FGC instal·la catenària rígida en un tram de la línia Llobregat-Anoia

09/03/2018.- La substitució de la catenària flexible per una de rígida entre les estacions de Pl. Espanya i Gornal permetrà millorar el subministrament d’energia, incrementar la fiabilitat i optimitzar els recursos de manteniment de la infraestructura.
Es preveu que els treballs, amb una inversió de més d’1 milió d’euros, finalitzin el desembre d’aquest any.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat a l’empresa Electren, per un import de 1.168.000 euros, els treballs per substituir un tram de 8 km de catenària flexible per catenària rígida. Concretament, el tram on se substitueix la infraestructura és entre les estacions de Pl. Espanya i de Gornal de la línia Llobregat-Anoia.

La catenària és el conjunt d’elements que transporta l’electricitat procedent de les subestacions transformadores i que subministra l’energia perquè els trens puguin circular. A aquestes subestacions arriba l’energia des de la xarxa general exterior i d’altres subestacions connectades entre si.

Aquests treballs, que començaran el proper dilluns 12 de març, permetran dotar aquestes vies d’un sistema de subministrament d’energia més fiable en un tram urbà on la freqüència de trens és molt elevada. A més, amb aquesta actuació s’optimitzen els recursos necessaris per al manteniment respecte a les instal·lacions actuals de catenària flexible.

El termini d’execució de les obres és de nou mesos i els treballs es desenvoluparan en horari nocturn per minimitzar l’afectació al servei comercial de Ferrocarrils. La data prevista de finalització és el mes desembre d’aquest any.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins la política de manteniment d’actius i renovació dels diferents equipaments, instal·lacions i infraestructures que duu a terme FGC per poder seguir donant un servei de qualitat als seus usuaris.