Dues estacions de metro acullen pianos amb motiu del concurs internacional de música Maria Canals

9 de març del 2018.- La novetat d’enguany és la instal·lació d’un piano de paret amb el frontal de metacrilat a l’estació de Sagrada Família. A l’intercanviador de Diagonal, com cada any, hi haurà un piano de mitja cua

A partir d’aquesta tarda i fins al 22 de març, els usuaris que vulguin podran tocar un dels dos pianos instal·lats a la xarxa del metro amb motiu de la 64a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals.

El primer piano de mitja cua estarà ubicat a l’intercanviador de l’estació de Diagonal, al vestíbul de connexió entre les línies 3 i 5 de metro (passeig de Gràcia amb carrer Rosselló). I la novetat d’enguany: un piano de paret amb el frontal construït amb metacrilat, cosa que deixa al descobert el seu mecanisme, estarà instal·lat al vestíbul de l’estació de Sagrada Família de la línia 2 de metro. Aquests són dos del centenar de pianos instal·lats en diversos espais públics de la ciutat amb motiu del festival Maria Canals.

Com en edicions anteriors, a l’estació de Diagonal, al costat del piano de mitja cua, estudiants del Conservatori Superior del Liceu, alumnes d’escoles de música, de cant i corals oferiran tots els dies a la tarda petits concerts i actuacions que amenitzaran els viatges dels usuaris del metro.

Concurs ‘Tu hi toques?’ #johitoco
La 64a edició del Concurs Maria Canals vol consolidar el canal de YouTube i La Galeria dels Tocats, amb una categoria especial dedicada als pianos ubicats al carrer i també al metro. Entre el 9 i el 23 de març, qualsevol persona, independentment del nivell, edat i estil musical, pot penjar el seu vídeo de màxim cinc minuts tocant el piano i explicant què representa per ella tocar aquest instrument i fer-ne difusió a les xarxes socials amb l’etiqueta #johitoco.

Un jurat del Concurs Maria Canals premiarà el vídeo que hagi tingut més visites, el més ben editat i el que doni el motiu més original i suggeridor sobre tocar el piano. A més, tots els participants que pengin un vídeo a la galeria guanyaran una entrada per assistir a les proves eliminatòries del Maria Canals al Palau de la Música.

L’organització anunciarà els vídeos guanyadors, que s’enduran una “Experiència Maria Canals”, consistent a tocar una peça al piano de cua al Palau de la Música Catalana. Aquest emblemàtic escenari acull de l’11 al 22 de març la 64a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

Fundat l’any 1954, el Concurs Maria Canals és el degà dels concursos de música a Espanya i membre de la Federació Mundial des de l’any 1958. El Concurs, que se celebra cada any al març, s’adreça a joves intèrprets de tot el món amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de la Fundació TMB que estableix vincles entre ciutadans i associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana per aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic.