FGC promou l’enllaç de la línia Lleida-La Pobla amb l’AVE

09/06/2017.- La campanya afavoreix l’ús del tren per enllaçar els Pirineus amb les ciutats de Barcelona i Madrid.
La línia d’FGC permet enllaçar La Pobla amb Barcelona en 3 hores i La Pobla amb Madrid en 4 hores.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat avui una campanya informativa per promoure l’ús de la línia Lleida-La Pobla com a mitjà per viatjar als Pirineus des de Barcelona i Madrid. En aquest sentit, els anuncis que es publicaran a partir d’avui destaquen la possibilitat de viatjar amb AVE fins a Lleida i des d’aquesta ciutat enllaçar amb la línia Lleida-La Pobla de Ferrocarrils per arribar a La Pobla, en un trajecte de 3 hores des de Barcelona i de 4 hores des de Madrid.

FGC difondrà aquesta campanya, amb l’eslògan “Enllaça amb l’Alta Velocitat”, a través dels mitjans de comunicació, dels diferents elements comunicatius i informatius a les seves instal·lacions i estacions, i mitjançant els comptes corporatius de Twitter i Facebook de Ferrocarrils.

Una línia per potenciar la intermodalitat i l’accessibilitat
Des del mes de juliol de 2016, quan FGC es va fer càrrec de la gestió integral de la línia, la coordinació modal ha estat un fet prioritari en el desenvolupa-ment del nou servei. Així, els horaris de la línia estan dissenyats d’acord amb les sortides i arribades del tren convencional, l’AVE i Avant entre Lleida i Barcelona, i entre Lleida i Madrid, per optimitzar i ajustar l’oferta a les necessitats de mobilitat.

D’altra banda, s’ofereixen serveis d’autobús de dilluns a diumenge, per facilitar les connexions amb transport públic des de València i Esterri d’Àneu, passant per Llavorsí, Rialp, Sort, i Gerri de la Sal, entre d’altres poblacions.

L’oferta de transport públic en aquest corredor queda reforçada amb serveis d’autobús que serveixen per cobrir les franges amb menys demanda de mobilitat. D’aquesta manera, es facilita l’accessibilitat a altres poblacions i la intermodalitat.

Els horaris de connexió de la línia Lleida-La Pobla es poden consultar al web lleidalapobla.fgc.cat i a través de l’aplicació oficial per a mòbils de Ferrocarrils.

El tren de la Pobla, una història d’èxit
El servei de la línia Lleida-La Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) incrementa progressivament el seu nombre d’usuaris des del juliol del 2016. La bona acollida per part del territori i la confiança en el nou servei ferroviari ha anat en augment amb increments de gairebé un 200% més de clients.

Un bon indicador d’aquesta tendència són les xifres de la venda de bitllets online a través del web lleidalapobla.fgc.cat. D’aquesta manera, entre juliol i desembre de 2016 van ser 372 els clients que van adquirir el seu bitllet per aquesta via. En el primer trimestre de 2017 ja són 597 els bitllets venuts online, el que representa un increment del 60,48%.