El Tren dels Llacs es posa en funcionament aquest cap de setmana

FGC TrenLlacs· Dissabte 4 d’abril entra en funcionament aquesta històrica línia ferroviària, que uneix Lleida i la Pobla de Segur.
· Enguany, es realitzaran circulacions amb 5 cotxes, és a dir, un més que la temporada anterior. Amb aquest increment, l’oferta passarà de 224 a 280 visitants per tren.

Barcelona, 31 de març de 2015
El Tren dels Llacs es posa en marxa dissabte 4 d’abril i prestarà els seus serveis fins al mes de novembre. Aquest servei té sortida de Lleida a les 10.30 h i arriba La Pobla a les 13.30 h, fa parada a Balaguer a les 10.55 h. La tornada s’efectua a les 17.30 h i arriba a la destinació, Lleida, a les 19.30 h (en aquest cas també es fa parada a Balaguer, a les 18.45 h).

Aquest any serà la setena temporada del Tren dels Llacs, que s’inaugurarà amb la incorporació d’un cinquè cotxe, amb l’objectiu d’oferir un nombre superior de places respecte la temporada anterior. En concret l’oferta s’incrementarà un 25%, passant de les 224 places per viatge a les 280 places. Durant la temporada es faran un total de 26 viatges amb una ocupació prevista del 98%, l’objectiu és el d’assolir 7.134 visitants, un 23.18% més que la temporada anterior, que va ser la millor temporada des de l’inici del seu funcionament.

Es mantenen les tarifes
Enguany, els passatgers podran gaudir del recorregut amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur amb el màxim confort i els millors preus, ja que aquesta temporada es mantenen les tarifes del 2014. El preu mitjà se situa en 20,50€ (seguint la línia de l’any anterior).

Els passatgers podran gaudir d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques al llarg de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

L’Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) és l’entitat encarregada de la prestació del servei i del manteniment del material mòbil històric emprat, cedit per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, que aporta un valor afegit a la línia.

26 circulacions
Amb tot, enguany es mantindran les 26 circulacions del 2014. No obstant això, a l’estiu es proposa deixar de fer les circulacions compreses entre el 18 de juliol i el 15 d’agost, període caracteritzat per una baixa ocupació com a conseqüència de les altes temperatures de la zona.

2014: rècord de visitants
Aquesta és la setena temporada que funciona el Tren dels Llacs, que va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i els ajuntaments dels municipis de la línia, amb l’objectiu de convertir-lo en un referent que contribueixi a la dinamització
econòmica del territori.
L’any 2014, el servei va registrar el seu rècord de visitants, amb una ocupació mitjana dels trens del 99%. A més, hi va haver un augment considerable del nombre de passatgers: es va passar dels 5.069 visitants l’any 2013 als 5.792 visitants al 2014.