Rull anuncia que vuit serveis de l’Euromed faran parada a l’estació de l’Aldea “garantint un servei ràpid i fiable”

TerritoriSostenibilitat15/07/2016. La mesura s’aplicarà a partir de l’1 de novembre i suposarà guanyar entre 40 minuts i una hora en el temps del trajecte entre Tortosa i Barcelona.
El conseller de Territori i Sostenibilitat explica que es mantindrà mentre no es desdobli el tram de via única entre Vandellós i Vila-seca.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest divendres que a partir de l’1 de novembre els serveis de l’Euromed faran parada a l’estació de l’Aldea. Concretament seran quatre trens d’anada i quatre de tornada de manera que el temps del trajecte actual entre Tortosa i Barcelona es reduirà entre 40 minuts i una hora, “garantint un servei ràpid i fiable”, ha dit. Rull ha qualificat d’”autèntic desastre” la línia R16 i ha destacat que la Generalitat “ha pres la iniciativa” per connectar les Terres de l’Ebre amb ferrocarril de manera fiable.

El temps actual del trajecte entre Tortosa i Barcelona és d’entre 2:20 i 2:40 hores. Amb la mesura anunciada per Rull, es reduirà a 1:40 minuts. S’aplicarà a partir del primer de novembre i es mantindrà mentre no es desdobli el tram de via única entre Vandellós i Vila-seca. “L’Estat té el compromís de posar en servei el desdoblament d’aquest tram al maig de l’any vinent però com hi ha hagut tants terminis, el relativitzem bastant”, ha manifestat el conseller.

Reivindicació històrica
Fins a l’1 de novembre, el Departament de Territori i Sostenibilitat pactarà amb el Ministeri de Foment la reconfiguració de tota la malla per aconseguir els “millors horaris” perquè “la nostra prioritat –ha destacat- són els ciutadans i la qualitat del servei i, si això no es pot proveir amb totes les garanties amb l’R16, hem buscat alternatives”. Rull també ha posat en valor que el fet que l’Euromed pari a l’estació de l’Aldea és una “reivindicació històrica” del territori.

Pel que fa al servei concret de la línia R16, que ha qualificat d’”impropi del segle XXI”, Rull ha avançat que el Govern ja està treballant “perquè els serveis que s’ofereixin tinguin la mateixa velocitat comercial”.

75.000 euros que assumeix la Generalitat
El cost d’aquesta actuació l’assumeix la Generalitat, ha dit el titular de Territori i Sostenibilitat, que l’ha xifrat en uns 75.000 euros al mes. “Estem disposats a posar aquests recursos i mentrestant continuarem insistint per prendre totes les mesures per dignificar l’R16”, ha dit.