El TES adjudica les obres de millora de l’estació de Poble Sec L3

El Departament de Territori i Sostenibilitat, per mitjà de l’empresa pública Infraestructures.cat, ha adjudicat les obres d’adaptació a persones amb la mobilitat reduïda de l’estació de l’L3 de Poble Sec, ubicada a l’avinguda del Paral·lel de Barcelona. Els treballs comptaran amb un pressupost de 2 MEUR i es preveu que comencin aquesta primavera.

Aquesta actuació inclourà la instal·lació de tres ascensors per a comunicar els diversos nivells de l’estació: un per a comunicar el carrer –en concret, al costat muntanya­– amb el vestíbul i dos per a connectar el vestíbul amb cadascuna de les andanes. Així mateix, es reordenarà l’espai del vestíbul per a formar unes rampes que permetran superar el desnivell entre les barreres de validació i els ascensors. El termini d’execució de les obres és de 7 mesos.

En total, 120 estacions de 139 del global de la xarxa de Metro, són ja accessibles a persones amb mobilitat reduïda, la qual cosa suposa el 86%. Les últimes estacions que han quedat adaptades són la de Passeig de Gràcia, de l’L3, i la de Virrei Amat, de l’L5. Recentment, han començat les obres corresponents a l’adaptació de l’estació de l’L1 de Rambla Just Oliveres, a l’Hospitalet de Llobregat i, durant aquest any, es licitaran les de Poblenou L4. L’adaptació de les estacions restants es troben en fase de projecte.