Funcionament sense incidències del Pla Alternatiu de Transport d’FGC pel tall de la R2 de Rodalies

Entre les 5h i les 9h d’aquest matí l’estació de Gornal ha registrat un increment de viatgers del 500%.
Mesures com la remodelació del vestíbul de l’estació de Gornal, més personal d’atenció al client, reforç de la senyalització, més trens i amb més capacitat, han possibilitat l’èxit del dispositiu.
Els viatgers poden fer el transbordament sense necessitat de canviar el bitllet.

Barcelona, 4 d’agost de 2011
Aquest matí s’ha fet efectiu el tall de la línia R2 de Rodalies de Catalunya. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), com d’altres operadors de transport de la ciutat de Barcelona, ha preparat un Pla Alternatiu de Transport per absorbir els viatgers que fan transbordament des de Rodalies. En les primeres hores de funcionament d’aquest dispositiu de reforç, el servei s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat.

Concretament entre les 5h i les 9h del matí, han passat per l’estació de Gornal d’FGC un total de 2.870 persones, el que suposa un increment de viatgers del 500%, si ho comparem amb la demanda que té aquesta estació en un dia feiner del mes d’agost. En canvi, per l’estació de Pl. Espanya han passat 3.670 persones, xifra que suposa un augment del 30% en aquesta estació. Pel que fa a l’increment absolut de viatgers d’aquest matí a la línia Llobregat-Anoia, s’estima en 3.190 persones.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’ha fixat un seguit de mesures per garantir l’èxit del pla alternatiu. En aquest sentit es va decidir remodelar l’estació de Gornal, possibilitant que aquesta pugui absorbir un volum de 40.000 persones/dia. A més, entre els dies 4 i 27 d’agost, període de duració del tall de la R2, els trens circulen amb el doble de capacitat del que és habitual i hi ha dues circulacions addicionals entre les 7h i les 9h del matí en dies feiners i entre les 17h i les 20h els dissabtes i festius. També la informació als viatgers s’ha vist reforçada amb més personal d’atenció al client i senyalització específica.

A la pràctica, el tall de la R2 fa que els viatgers que volen fer el transbordament amb el servei de Rodalies de Catalunya han d’aturar-se a l’estació de Gornal d’FGC per enllaçar amb la línia R2 a Bellvitge. Cal recordar que els viatgers poden fer el transbordament sense necessitat de canviar de bitllet.