Pàgina 1 de 1

Programació de locomotores digitals

Publicat: 30 jul. 2007 22:18
Autor: Pere
Hola

Jo, que soc un inculte total en temes de tracció digital a les maquetes, em pregunto: Si tenim la via 00 per programar, com o des de quin control es du a terme aquesta programació? Cal preveure uns endolls especials al panell per connectar el locomouse de torn en directe a la via 00? Cal reservar al panell un lloc per algunes tecles?

Algú que en sàpiga una mica que ho expliqui...

Re: Programació de locomotores digitals

Publicat: 30 jul. 2007 22:35
Autor: l'Alfred
No. La propia central Lenz té una sortida especial per a la via de programació. Les locomotores es programen directament del mause principal, es a dir que cada central admet un mause principal y altres mauses 'esclaus' que fan totes les funcions que el principal excepte el programar. Qualsevol mause pot ser principal o esclau, però de conectar-se més d'un, un d'ells fa de principal i els altres d'esclaus.

No sé si m'explicat bé, però el generador de sota casa està fallant i escric depressa per si peta abans no acabi d'enviar el missatge.

Re: Programació de locomotores digitals

Publicat: 30 jul. 2007 23:27
Autor: Pere
T'has explicat bé... Ara crec que ho tinc una mica més clar. Es a dir que no cal que els panells tinguin res d'especial, no?

Mercès

Re: Programació de locomotores digitals

Publicat: 31 jul. 2007 00:52
Autor: Cesar
Correcte és el que ha indicat l'Alfred. Potser si que faria falta això estaria per confirmar que hi hagués un doble interruptor en aquesta via per tal que es pogués canviar de via de programació a normal. Aixó potser seria la única possible incidència en el panell. I un dubte a l'hora de programar. Sé que hi ha gent que ho té. El que no sé és si és necessari o no.
César
Edito: Aixó potser hauria estat millor haver-ho mirat abans. He mirat el manual on line de la central Lenz i diu que aquesta via ha d'estar totalment aillada. És més surt un esquema on indica un interruptor en cas de tenir continuitat de via que no electrica amb la resta de circuit. Aleshores alegant elmeu desconeixement si aquesta via es 00 es pot conectar al circuit ha d'existir un interruptor en el panell.

Re: Programació de locomotores digitals

Publicat: 31 jul. 2007 09:28
Autor: Marc
César, la via 00 està físicament separada de la resta de vies. És la via petita del taller. Només es farà servir per programar o per tenir material estàtic (un vagó, uns eixos).