Pàgina 1 de 1

Consulta de dissseny 4

Publicat: 28 juny 2007 19:30
Autor: Pere
Fale...

A veure si ara els panells són de la satisfacció general...

El panell M4 està "apretadet, apretadet..."

Ara la pregunta del milló: Els reguladors, en la posició que es mostra? als extrems exteriors dels panells? als extrems interiors? S'accepten suggeriments.

Re: Consulta de dissseny 4

Publicat: 28 juny 2007 21:26
Autor: Pere
A efectes d'història, ús poso els primers dissenys dels panells que es van fer.

Evidentment, res surt be a la primera. Cal la reflexió d'uns quants per que una idea acabi d'arrodonir-se. Però per a que es pugui debatir l'idea s'ha de documentar, sinó no sabrem sobre qué estem discutint. L'esforç de plasmar els panells en aquest primer estadi era imprescindible per arribar a la situació actual. I de passada permet fer una mica de memòria històrica per poder contemplar el camí recorregut. Aquesta vegada podem estar satisfets tots.

Apa... aneu creant documentació per tal de poder avançar.

Re: Consulta de dissseny 4

Publicat: 28 juny 2007 23:16
Autor: Marc
El número de l'agulla 20 se solapa amb la via.
El número de la via 01 toca el caputxó del led.
L'acrònim de la Xemeneia hauria de ser XE.

Els polsadors de les senyals S1, S2 i S3 haurien de reordenar-se com a S3, S1, S2.


PD: Per cert, suposo que ho sé, però que significa "Mon Bid"?

Re: Consulta de dissseny 4

Publicat: 29 juny 2007 20:51
Autor: Pere
Números ajustats... Acrónims esmenats... Polsadors reordenats... ;)

De pasada, he igualat la mida de la caixa del Pont Giratori a la del Mando Local, i he reduit la caixa dels connectors digitals del panell M3 per tal de deixar els commutadors de control del Regulador Auxiliar en la mateixa zona que els comandaments del regulador. Tot per raons purament estètiques i d'ergonomia en el panell.

"Mon Bi" són, respectivament, Monodireccional i Bidireccional, convenientment abreujats. Fan referència a l'aplicació de la tracció a les vies generals I i II quan estan controlades simultàniament pel regulador Auxiliar, en lloc dels reguladors A1 i A2.

Parlant de Mono...quelcom. Els polsadors S1, S2 i S3 de control de les senyals, podrien ser interruptors, estéticament similars a la resta, si en trobem de Monoestables (que em consta que hi han, encara que fa temps que no els veig). Es a dir, interruptors amb una única posició de repòs, cosa que els equipara a un polsador però amb forma d'interruptor :D En aquest cas, proposaria el disseny de la segona versió del panell M3 (arxiu Panell3b.jpg)

Re: Consulta de dissseny 4

Publicat: 11 jul. 2007 21:37
Autor: l'Alfred
Aquests polsadors en forma d'interruptor existeixen, a la vertical estan en repós i actuen com polsadors tant si es prem cap a un costat o cap l'altre. Hi ha una variant que consisteix que cap a un costat queden enclavats i cap a l'altre no, quedant en repos en la seva posició central o vertical.

l'Alfred

Re: Consulta de dissseny 4

Publicat: 26 nov. 2007 20:39
Autor: Pere
Fent neteja per l'ordinador m'acabo d'adonar que hi ha una nova versió dels panell M3 i M4 que no vaig arribar a publicar aquí (pel canvi de prioritats envers del bucle de retorn). Dons aquí us ho deixo.

Bàsicament les petites diferències respecte de l'anterior estan:
- Al panell M3, incorporació dels commutadors Md Mg i Pa que permeten substituir les fonts d'alimentació als circuits respectius (Md, Mg i Pa) per la font d'alimentació Acc (d'accessoris) en cas d'incidència en alguna de les fonts d'alimentació mencionades (dels motors d'agulles, de senyals, del pont giratori i dels panells) que son elements que no haurien de patir una manca d'alimentació o en cas contrari el mòdul seria inoperatiu completament. Aquesta acció deixaria sense alimentació els accessoris (fumigens, il·luminacions) que no són essencials per a una trobada. Recordo que les alimentacions de via ja tenen un sistema auxiliar de subsanar una incidència a les seves alimentacions mitjançant el regulador Aux.

- Al panell M3, fruit de la modificació anterior, es canvia l'estètica per deixar constància dels elements d'emergència (redundàncies auxiliars) amb el color vermell, passant a fer-se servir el color verd per als comandaments de les senyals. Es dona també la mateixa amplada a la caixa que conté els elements del panell que en el panell M4.

- Als panells M3 i M4, els leds indicadors de tensió a la via, abans vermells i de 5 mm, passen a ser grocs i de 3 mm. El color vermell als leds es reserva per a indicar malfuncionaments: curtcircuits a la via (als reguladors), tall de tensió (al control de tracció) o fallades de les alimentacions (leds bicolors verd/vermell).

- Al panell M4 es remarquen els comandaments d'accesoris per diferenciar els llums (blau) dels fumigens (vermells) en un canvi purament estètic.