Talls parcials al servei de metro de les línies 2 i 5 durant el mes d’agost, per obres

r· El tram Paral·lel – Sagrada Família (L2) estarà fora de servei del 27 de juliol al 30 d’agost per treballs de millora de la infraestructura. Les obres per a la futura estació d’Ernest Lluch (L5) comportaran la interrupció del servei entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc, del 29 de juliol a l’1 de setembre

· Abans i duant els primers dies de les afectacions a la línia 2 hi haurà presència d’informadors a les estacions afectades per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius.Aquest estiu el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya executarà dues actuacions en la infraestructura del metro de Barcelona que comportaran suspensions parcials del servei durant cinc setmanes. L’alteració del servei en aquestes línies s’ha concentrat en el mínim de temps i s’ha planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, per reduir les molèsties als usuaris, que estan sent informats per tots els canals disponibles des de divendres passat.

Concretament, les afectacions del servei seran:
Línia 2, entre Paral·lel i Sagrada Família: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 27 de juliol al 30 d’agost (tots dos inclosos), per treballs de millora de les condicions mecàniques de la via.

Línia 5, entre Can Vidalet i Collblanc: la interrupció del servei serà del 29 de juliol a l’1 de setembre (tots dos inclosos), per obres relacionades amb la futura estació d’Ernest Lluch.

Aquests talls coincideixen en el temps amb l’obra que executa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i que ja està en marxa, a la línia 1, entre les estacions de Clot i Fondo. Fins al 30 d’agost aquest tram està fora de servei pels treballs de renovació integral de la infraestructura.

Interrupció parcial del servei a la L2 (del 27 de juliol al 30 d’agost)
Des de dissabte 27 de juliol fins al divendres 30 d’agost (tots dos inclosos), estarà fora de servei el tram de la línia 2 de metro entre Paral·lel i Sagrada Família, de 4,4 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei sis estacions (Paral·lel, Sant Antoni, Universitat, Passeig de Gràcia, Tetuan, Monumental i Sagrada Família, que serà terminal provisional de línia). La resta de la línia 2, entre Sagrada Família i Badalona Pompeu Fabra, funcionarà amb normalitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com a alternativa de transport, els usuaris poden fer servir les línies regulars de bus de TMB D50, H12 i H16, que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades pel tall, és a dir entre Paral·lel i Sagrada Família. A més també es pot utilitzar la resta de la xarxa de metro, en especial la línia 3.

La suspensió del servei durant 35 dies el mes d’agost permetrà executar obres de millora que són incompatibles amb la circulació de trens. En concret, la Generalitat renovarà la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.500 metres, mitjançant la substitució de carrils i de les fixacions actuals per unes de noves que ofereixen unes prestacions mecàniques millors. El pressupost de l’actuació és de 2,5 milions d’euros.

Abans i durant els primers dies de les afectacions a la línia 2 hi haurà presència d’informadors a les estacions afectades per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius.

Interrupció parcial del servei a la L5 (del 29 de juliol a l’1 de setembre)
Des del dilluns 29 de juliol fins al diumenge 1 de setembre (tots dos inclosos), estarà tancat el tram Can Vidalet – Collblanc de la línia 5 de metro, de 790 metres de longitud. Per tant, quedarà sense servei l’estació de Pubilla Cases. Can Vidalet i Collblanc seran terminals provisionals dels dos trams de línia oberts. La resta de la línia 5, entre Cornellà Centre i Can Vidalet, d’una banda, i de Collblanc a Vall d’Hebron, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Generalitat durà a terme durant aquests 35 dies treballs relacionats amb la futura estació d’Ernest Lluch que requereixen la interrupció del servei. El pressupost d’aquesta actuació per a posar en funcionament l’estació, amb un termini total d’execució de 24 mesos, s’eleva a 15 milions d’euros.

Per reduir les molèsties als usuaris durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Can Vidalet i Collblanc amb parada a l’estació intermèdia de Pubilla Cases, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. Hi ha altres combinacions possibles amb la xarxa de transport ferroviari i de superfície existent a la zona.

Abans i durant els primers dies de les afectacions en aquesta línia, s’oferirà informació presencial, a l’entorn de les estacions afectades i de les parades on s’ha habilitat el servei de bus substitutori.