Més de 10.000 escolars van participar en les activitats educatives de TMB durant el curs 2018-2019

25 de juliol del 2019
Durant l’any lectiu, TMB Educa va organitzar un total de 372 tallers de 18 modalitats diferents
Durant el curs escolar 2018-2019, les instal·lacions de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van rebre la visita de 10.185 estudiants de diferents centres i nivells educatius, que van participar en les 372 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El projecte TMB Educa ofereix un programa d’activitats de suport als centres escolars per treballar, dins del currículum escolar, tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona. TMB Educa posa a l’abast dels centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, el Tramvia Blau i un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de 53 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.

Les activitats educatives que ofereix TMB, 18 en total, estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d’activitats són els d’infantil i primària, seguits dels d’ESO i educació especial.

TMB continua organitzant l’activitat “TMB es mou per l’educació”, inclosa dins del programa Enginy del Consorci d’Educació de Barcelona, que ha permès que 62 estudiants dels Instituts Verdaguer, XXV Olimpíada, Joan Boscà, J.M. Zafra i CEE Vil·la Joana, d’educació secundària de Barcelona, estudiïn durant tres mesos en diferents centres de l’empresa.

Un any més, TMB ha ofert les activitats educatives del programa “TMB obert per vacances” en les quals han participat un total de 457 nens i nenes de centres d’atenció social.

El projecte TMB Educa ha consolidat l’activitat “El Tramvia Blau” incorporada a la seva oferta educativa amb la voluntat que les noves generacions coneguin què és el tramvia, la història del Tramvia Blau i les seves característiques. Els monitors fan pujar el grup a un dels tramvies, els fan una explicació adequada a la seva edat i finalment realitzen un petit recorregut dalt del tramvia pel carrer Bosc i Alsina i la cotxera.

El projecte TMB Educa, pioner en el nostre àmbit, és l’expressió de la voluntat educativa de TMB i de la seva implicació amb la resta d’entitats que formen la xarxa educativa de Barcelona i l’àrea metropolitana i compta amb el suport actiu de la Universitat de Barcelona i la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i del Consorci d’Educació de Barcelona.