Un nou atac contra els béns públics durant el dia d’ahir

La impunitat és anònima però la paguem entre tots
-Un encaputxat o encaputxada va grafitejar un tren del l’R3 amb destinació Puigcerdà ahir a la tarda
– Aquest és un dels milers d’actes vandàlics que anualment ens suposen a la ciutadania més de 15 milions d’euros

Centelles, 20 de juny de 2019.- (Renfe).
Ahir a la tarda un o una jove van pintar impunement part d’un tren de Rodalies a l’estació de Centelles. Els viatgers i el personal de Renfe de l’interior del tren no van poder fer res davant d’aquest o aquesta encaputxada que va malmetre sense consideració un bé públic.

Aquesta és una imatge que malauradament es repeteix diàriament a les nostres ciutats i si no es posen mesures qui sap si a les nostres cases.

Des de Renfe són conscients d’aquesta problemàtica que ens afecta a tots en qüestió de diners, retards, supressions, malestar e inclús en més d’una ocasió de forma física quan un grup de vàndals utilitza l’aparell d’alarma de forma injustificada.

Entre d’altres accions, Renfe va posar en marxa campanyes iròniques així com l’acció ‘L’obra més cara’ on es denuncia els costos que suposen aquest tipus de vandalisme per tots els ciutadans.

Aquestes campanyes volen conscienciar, al igual que aquesta nota, de la lacra que patim com a societat davant de subjectes que actuen de forma impune i anònima, però que les conseqüències les paguem entre tots.

Només dades a Catalunya
Més de 10 milions euros el que ha costat al ciutadans netejar grafits durant 2018
Més de 2.000 denúncies presentades aquest 2018 (Més de 5 denúncies diàries de mitjana)
Els grafits obliguen Renfe a alterar la programació dels recorreguts d’aquest tren per tal d’organitzar la retirada de la pintada pels serveis de neteja així com deixar el tren immobilitzat més temps del previst el que comporta una modificació de la logística de distribució dels trens.
A més, 5 milions s’han destinat a reparar actes vandàlics a l’interior de trens i estacions
En total 15 milions destinats a netejar o reparar actes vandàlics
Aquesta xifra permetria comprar 3 nous trens de Rodalies
A més, Renfe inverteix 14 milions d’euros anuals en matèria de seguretat
Finalment i malgrat que no es mereix cap tipus de difusió us remetem el grafiti amb el que aquest brètol ha tacat un bé de tots.