Renfe inicia les obres de millora de l’estació de Vacarisses

En el marc del Pla de d’Estacions de rodalia de Barcelona
· Els treballs s’han iniciat aquesta setmana i està previst que tinguin una durada de 10 mesos
· Les millores contemplen la prolongació de les andanes instal·lació d’ascensors i rehabilitació de la marquesina

Barcelona, 22 de gener de 2019 (Renfe).
Renfe ha iniciat aquest mes de gener les obres de millora de l’estació de Vacarisses, uns treballs que permetran que sigui totalment accessible així com la renovació i modernització dels equipaments de l’estació. Aquestes actuacions disposen d’un pressupost d’1.367.402 euros i un termini d’execució de 10 mesos.

Els principals treballs contemplen la construcció d’un pas elevat que connectarà les dues andanes de l’estació amb la instal·lació d’ascensors per tal de garantir la mobilitat dels clients. A més també es duran a terme tasques de recrescuda de l’alçada de les andanes per arribar als 68cm sobre la cota del carril i l’ampliació a 200 metres per facilitar l’estacionament de trens en doble composició.

Els treballs també contemplen actuacions de rehabilitació de la marquesina de l’edifici de viatgers, el tancament perimetral de l’estació, la instal·lació de màquines autovenda, validadores de bitllets, així com nous telindicadors i la millora en matèria d’eficiència energètica canviant per llum amb tecnologia LED.

Millores als sistemes d’informació i atenció al client
Coincidint amb les actuacions de millora de l’accessibilitat, també es realitzarà la instal·lació dels nous sistemes d’informació i atenció al client. Aquests equipaments consisteixen en teleindicadors LED a cadascuna de les andanes amb missatges dels properes parades que realitza així com el temps estimat d’arribada. A més també s’instal·larà una pantalla amb informació en temps real de les properes circulacions.

L’estació de Vacarisses disposa de 34 serveis diaris de Rodalies de Catalunya. Diàriament l’utilitzen prop de 200 viatgers de mitjana en dia laborable que poden desplaçar-se fins al centre de Barcelona en un temps de viatge d’una hora.

Inversió i millores a la línia R4
Aquestes actuacions formen part del pla d’accessibilitat per les estacions de rodalia de Barcelona que compta amb un pressupost de 100 milions d’euros.

A més de les actuacions a l’estació de Vacarisses, el pla d’accessibilitat també s’està desenvolupant a les estacions de Sant Miquel de Gonteres, i està previst que digui a terme la licitació del projecte d’accessibilitat durant aquest 2019 a l’altra estació del municipi, Vacarisses-Torreblanca. Una inversió a la línia R4 nord propera als 10,5 milions d’euros en el tram Barcelona – Terrassa – Manresa que es concreta a les estacions de Sabadell Centre, Torre del Baró, Castellbell i El Vilar-Monistrol, Viladecavalls, Sant Miquel de Gonteres i Manresa.