TRAM i Moventia renoven l’acord amb Sant Joan de Déu per garantir la mobilitat de persones sense llar

El suport de Moventia i Tramvia de Barcelona a Sant Joan de Déu incidirà directament en prop de 500 persones d’entre 18 i 65 anys, en procés de recuperació de l’autonomia personal.

Les entitats implicades constaten que la mobilitat és un dels elements clau i indispensable per combatre l’exclusió social.

Barcelona, 27 de novembre de 2018. TRAM i Moventia han renovat el suport al projecte d’accés a la mobilitat per a persones en situació de sense llar ateses per Sant Joan de Déu a Barcelona. Aquesta col·laboració, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies realitzen com a empreses socialment responsables, suposa l’aportació de 60.000 euros per facilitar el transport públic de les persones ateses des de diferents programes socials. L’ajut incideix directament en les prop de 500 persones, homes i dones entre 18 i 65 anys, ateses anualment per Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona, en tots els programes.

A l’acte de renovació de la col·laboració, que va tenir lloc al Centre Residencial d’Inclusió Hort de la Vila, el divendres 23 de novembre, hi van participar: la vicepresidenta Corporativa, Comunicació Interna i Institucional de Moventia, Sílvia Martí; el president de TRAM, Felip Puig, el director general de TRAM, Humberto López Vilalta; el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, Salvador Maneu; i el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota.

Durant la trobada, els representants de les dues empreses van poder compartir impressions amb algunes de les persones directament afavorides pel projecte, així com amb un voluntari del centre i amb el responsable del programa “Llars” (pisos d’inserció per a persones sense llar). En les intervencions, van coincidir en destacar el fet diferencial que té per a la reinserció de les persones sense llar l’accés al transport públic en una ciutat com Barcelona i l’àrea metropolitana. També van valorar molt positivament l’impacte del projecte sobre l’ocupabilitat i l’obtenció d’ingressos a través d’ajuts de les persones ateses per Sant Joan de Déu.

Durant el 2017, el primer any de la col·laboració, la taxa d’ocupació de les persones ateses als programes coberts per l’aportació va augmentar un 9%. En relació a l’evolució de les persones amb ingressos (salari, obtenció d’ajuts o pensions), l’increment se situa en el 21,5%. Els resultats previstos per aquest exercici són un 13% i un 25% respectivament.

Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona té com a missió fer possible la recuperació de les persones sense llar, mitjançant l’atenció integral i l’acompanyament en el camí cap a la recuperació de la plena autonomia, i ha esdevingut una referència en aquest àmbit a Barcelona. Concretament, aquesta entitat atén cada any prop de 500 persones, el que representa el 15% de la totalitat de les persones en situació de sense llar, segons l’últim informe de Diagnosi de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). L’Obra Social Sant Joan de Déu té com a missió la millora social i la canalització de la Solidaritat de la societat cap als diversos centres i projectes solidaris, així com desenvolupar programes de sensibilització, a més de donar suport administratiu a la resta de centres de Sant Joan de Déu pel que fa a la captació de donacions.

Amb aquesta col·laboració, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies realitzen com a empreses socialment responsables, TRAM i Moventia sumen i alineen els valors pel que fa al compromís amb la societat i les persones, així com la promoció de la mobilitat sostenible i segura, amb els valors de Sant Joan de Déu. D’aquesta manera, faciliten l’accés a la mobilitat de persones en situació de sense llar mitjançant una aportació econòmica que permet finançar el 100% del cost dels títols de transport que s’utilitzen durant un any.

El projecte, impulsat per Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, dona accés gratuït a l’ús del transport públic a la ciutat de Barcelona i rodalia a les persones en situació de sense llar acollides als diferents programes d’atenció directa que porta a terme l’entitat, per tal que puguin assistir a les seves activitats formatives, de treball o recerca de treball, visites mèdiques, activitats de reforç de socialització (com ara d’oci i culturals). També permet realitzar qualsevol altre tipus de gestió i activitat coordinada amb els tècnics de Sant Joan de Déu perquè els ajudin a recuperar les regnes de la vida