Presentació de les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de Mogoda

La futura estació comptarà amb els serveis de la R8 de rodalia de Barcelona.
• Les actuacions disposen d’un pressupost de 2,5 milions d’euros.
• La nova estació donarà servei a la zona de Granja Soldevilla completant a l’estació actual situada a la R3.

Santa Perpètua, 6 de juny de 2018 (Renfe).
L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, el subdirector general de Programació i Execució, David Prat, i el Director General de Renfe Viajeros, Ramón Azuara, han presentat les futures obres de construcció de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda, que s’ubicarà a la línia R8 de Rodalies de Catalunya (Granollers Centre – Martorell per Cerdanyola Universitat). Aquestes actuacions disposaran d’un pressupost de 2.529.882 euros i comptaran amb un termini d’execució de 9 mesos.

Actualment Santa Perpètua compta amb una estació de rodalia situada en la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i als barris de Can Taió i Can Folguera. A més, aquesta nova estació donarà també serveis als municipis de l’Eix de la Riera de Caldes que actualment no disposen de transport ferroviari (Caldes de Montbui, Palau Solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat).

Les actuacions previstes en el projecte per a la construcció de la futura estació inclouen:
– Nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s’ubicarà el Punt d’Atenció al Viatger, així com màquines autovenda i control d’accessos
– Pas inferior de connexió entre andanes
– Recreixement, repavimentació i encaminaments
– Sistemes d’Informació al viatger
– Urbanització d’accessos
– Ascensors
– Noves marquesines
– Integració paisatgística de les noves instal·lacions

Pla d’estacions de Renfe per rodalies de Barcelona
La construcció de la nova estació complementa el Pla d’estacions de Renfe que Renfe està duent a terme a la rodalia de Barcelona. En total, Renfe invertirà prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.