CIMALSA presenta els seus projectes intermodals de futur en la darrera jornada del SIL 2018

07/06/2018.- CIMALSA presenta els seus projectes intermodals de futur en la darrera jornada del SIL 2018Ha donat a conèixer els detalls dels LOGIS de Montblanc i el Penedès, la Terminal Empordà – Vilamalla, i els parcs logístics i aeroportuaris de Lleida i Girona

En la darrera jornada de la fira líder de la Logística, el Transport, la Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa (SIL) CIMALSA ha presentat els seus projectes de futur vinculats al sector. Així, el director general, Isidre Gavín, i el director de Desenvolupament Internacional, Alfons Colmenal, han aprofitat les seves intervencions en la conferència “CIMALSA: Avançant cap al futur”, per donar a conèixer la companyia, els seu objectius en un mercat de dimensions globals i internacionals, i la visió corporativa sobre els reptes de present i futur de la logística a Catalunya.

En el transcurs de la presentació s’han exposat els detalls dels projectes més ambiciosos de CIMALSA, especialment per al bienni 2018-19, entre els quals hi consta la licitació del Pla Director Urbanístic del LOGIS Intermodal Penedès, ubicat en un punt estratègic entre les autopistes AP-2 i AP-7 que pretén connectar amb l’A-7 i l’ample internacional ferroviari per a mercaderies. CIMALSA ha puntualitzat que actualment s’ha dut a terme l’adjudicació de treballs, així com l’estudi ambiental i de mobilitat, i s’ha procedit a la coordinació i actualització del projecte, que té previst l’inici de les obres d’urbanització per l’any 2020.

Els responsables de l’empresa també han donat a conèixer els principals detalls del que serà el LOGIS Intermodal Montblanc, que ja disposa del projecte d’urbanització aprovat i té una previsió d’inici d’obres pel 2019. El nou equipament estarà situat al costat de l’accés a l’autopista AP-2, i tindrà accessos directes a l’autovia A-27 (Tarragona-Montblanc-Lleida) i a la carretera C-14 (Reus-Montblanc-Tàrrega). A nivell ferroviari, es connectarà amb l’ample ibèric Barcelona-Zaragoza-Madrid.

Un altre dels projectes de CIMALSA per als pròxims anys que s’ha presentat, ha estat la nova Terminal Intermodal Empordà-Vilamalla, que ja es troba en fase de tramitació del projecte constructiu d’adaptació a l’ample UIC europeu, amb la intenció d’afavorir el transport de mercaderies mitjançant els ferrocarrils i potenciant així, la permeabilitat de la frontera entre França i Catalunya.

Finalment, s’han exposat les diferents propostes per dinamitzar l’activitat logística al voltant dels aeroport catalans de Girona i Lleida, amb la implementació dels seus respectius Parcs Logístics Aeroportuaris dedicats a les mercaderies. Ambdós projectes s’han presentat amb les competències pertinents de localització amb un accés optimitzat per al transport. Finalment Gavín ha acabat explicant les línies corporatives a nivell estratègic d’actuació, que estan basades en els seus valors claus de digitalització, sostenibilitat, l’impuls dels polígons industrials i la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM).

Durant la presentació, els representants catalans ha exposat els resultats d’excel·lència que es poden assolir amb una adequada col·laboració entre el sector públic i el sector privat. De la mateixa manera, han volgut posar en valor el criteri de gestió sostenible d’infraestructures logístiques intermodals i de mobilitat, tenint en compte la seva localització per dinamitzar econòmicament el territori.

Pel que fa a la resta d’activitats d’aquest dijous, 7 de juny, CIMALSA ha participat, conjuntament amb els grups de treball multisectorial FERRMED, en la conferència sobre l’enfocament empresarial orientat al desenvolupament de la xarxa ferroviària bàsica de la UE.

Igualment, a l’estand de CIMALSA, el clúster Catalonia Logístics ha dut terme la presentació d’alguns dels projectes destacats dels seus associats, i han rebut la visita d’una delegació del Centre d’Estudis de Transport per a la Mediterrània Occidental (CETMO) amb integrants procedents de Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte i Jordània.

El SIL 2018 ha celebrat la seva 20a edició al recinte de Montjuic amb la presència de més de 600 empreses participants, procedents d’una cinquantena de països diferents, i els assistents han gaudit de més de 250 esdeveniments amb més de 200 ponents.