FGC incorpora un tren directe entre Sant Cugat i Sarrià en l’hora punta del matí

La nova circulació sortirà de l’estació de Sant Cugat a les 7.56 hores i circularà sense efectuar cap parada fins a Sarrià on seguirà fins a Pl. Catalunya amb l’horari del tren de la línia L6 que surt de Sarrià a les 8:12h.
Amb aquesta modificació s’aprofitarà la circulació que ja fa diàriament un tren buit i que surt del dipòsit per donar servei a la zona urbana de Barcelona.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) incorpora a partir del dilluns, 4 de juny, una nova circulació comercial entre les ciutats de Sant Cugat del Vallès i Barcelona a primera hora del matí dels dies laborables. Aquest tren efectuarà la seva sortida a les 7.56 hores de l’estació de Sant Cugat i circularà ininterrompudament i sense aturar-se a cap estació fins a Sarrià. A partir de Sarrià, el tren seguirà fins a Pl. Catalunya fent el mateix horari que fa actualment el tren de la línia L6 que surt de Sarrià a les 8:12 hores.

Aquesta nova circulació no suposarà cap modificació dels horaris dels trens que ja circulen per la línia Barcelona-Vallès. D’aquesta manera, seguiran passant per Sant Cugat els trens de les 7.49h, 7.54h, el nou servei a les 7.56h, 7.59h, 8.01h, etc.

El motiu de que aquesta circulació no suposi una modificació dels horaris és que actualment aquest tren ja circula buit diàriament entre el dipòsit d’FGC i Sarrià. Aquest moviment del material mòbil des del dipòsit és necessari per poder oferir el servei urbà de la línia L6.

Aquesta modificació permetrà que els habitants de Sant Cugat puguin aprofitar una circulació existent i alleugerir la congestió de la línia Barcelona-Vallès a l’hora punta del matí. En aquest sentit, l’arribada de les 15 noves unitats de tren suposarà una millora substancial en el servei del Metro del Vallès.

L’estació de Sant Cugat va registrar 3.769.948 viatgers l’any 2017 i és després de Pl. Catalunya, Provença, Pl. Espanya i Sarrià la que registra més usuaris de tota la xarxa d’FGC.