FGC obre una enquesta sobre la seva activitat en sostenibilitat i responsabilitat social

03/04/2018.- L’objectiu del procés participatiu és conèixer amb major profunditat les expectatives de diferents col·lectius respecte l’activitat d’FGC.
La participació a l’enquesta és oberta a tothom i es pot accedir a través del web www.fgc.cat fins el dia 29 d’abril.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert avui una enquesta sobre sostenibilitat i responsabilitat social en el marc de l’activitat de Ferrocarrils. L’objectiu d’aquesta campanya és conèixer amb profunditat les expectatives i inquietuds de diferents col·lectius per tal de poder adaptar l’activitat d’FGC als requeriments de sostenibilitat social, econòmica i ambiental.

Ferrocarrils és conscient que el desenvolupament de la seva activitat implica reptes i preses de decisions que tenen una incidència directa en el seu entorn més immediat.

“Donar satisfacció de manera equilibrada a totes les nostres parts interessades, a tothom que pot tenir interessos legítims en l’activitat d’FGC, representa una de les essències que defineixen la nostra responsabilitat com organització” assegura la directora d’FGC Organització i Persones, Juliana Vilert. “Les empreses públiques estem obligades a rendir comptes a la societat. Hem de generar confiança en les persones que en formen part i també en totes les persones que d’una forma o una altra poden veure impactes en el seu entorn per l’activitat d’FGC, com ara el poble per on passa un tren o on es construeix una estació”.

És per aquest motiu que FGC vol conèixer de primera mà l’opinió d’aquest entorn per tal de contribuir activa i voluntàriament a la millora de la societat, reforçant el seu compromís amb aquesta i amb totes les persones i col·lectius amb els quals es relaciona. Els participants podran donar la seva opinió respecte a temes relacionats, entre d’altres, amb la contractació de proveïdors, la gestió de l’impacte al medi ambient, les relacions laborals o la gestió eficient dels recursos.

Els interessats a participar en l’enquesta poden accedir a través del web www.fgc.cat fins el dia 29 d’abril.

El compromís d’FGC amb la gestió ambiental i de la qualitat
L’aposta per la responsabilitat social i la sostenibilitat forma part de forma explícita del marc estratègic d’FGC des de que en 2007 es va aprovar i posar en marxa el primer Pla d’Acció de Responsabilitat Social de la companyia i que, any rere any des d’aleshores, es tradueix en la posada en marxa de projectes que despleguen aquest compromís.

Actualment, el Pla de Responsabilitat Social 2016-2020 concreta un marc comú de treball, tant a nivell estratègic com operatiu, coherent amb els valors d’FGC i que contribueix a augmentar la reputació de Ferrocarrils i la confiança de tots els seus grups d’interès; a reduir les externalitats negatives derivades de l’activitat pròpia; i a enfortir el compromís de l’equip humà amb unes maneres de treballar i de fer empresa més sostenible.

L’activitat i els compromisos d’FGC en matèria de responsabilitat social són consultables a l’apartat Informació Corporativa del web www.fgc.cat, així com al Portal FGC Transparència http://transparencia.fgc.cat.