Adif Alta Velocitat i Renfe posen en funcionament dos nous ascensors a l’estació de Sant Andreu Comtal (Barcelona)

Adif Alta Velocitat i Renfe han posat en servei avui dos nous ascensors a l’estació de rodalia de Sant Andreu Comtal (Barcelona).

· Amb una capacitat màxima per a 8 persones, comunicaran les andanes amb el pas elevat i amb l’edifici de viatgers garantint així la plena accessibilitat de les instal·lacions.
· Aquesta actuació se suma al pla de millora de les estaciones de rodalies de Barcelona.

Barcelona, 13 de març de 2018.
Adif Alta Velocitat i Renfe han posat en servei avui dos nous ascensors a l’estació de rodalia de Sant Andreu Comtal (Barcelona). Aquesta actuació, amb una inversió a càrrec d’Adif Alta Velocitat de 294.121,2 euros (IVA inclós), permetrà garantir la plena accessibilitat de les instal·lacions de forma transitòria mentre es reactiva el projecte de construcció de la nova estació, d’acord amb la voluntat expressada de forma reiterada pel Ministeri de Foment.

Els ascensors, amb una capacitat màxima de 8 persones, estan situats a cada una de les dues andanes. El de l’andana 1 té tres nivells d’aturada corresponents a la propia andana, a la sortida al vestíbul de l’edifici de viatgers, pel que s’ha executat una passera metàl·lica de connexió, i al pas elevat existent. Mentre, l’ascensor de l’andana 2 té dues aturades i comunica la pròpia andana amb el pas elevat.

L’estructura dels nous aparells elevadors, que en la mesura del possible es podrán reutilitzar per a la construcció de la nova estació, està formada per perfils metàl·lics, acer inoxidable i revestiments de vidre.

De forma complementària s’han executat treballs d’elevació de l’andana 1 per fer més accesible el desembarcament, la substitució del paviment del pas elevat amb nous encaminaments, nou tancament i l’adequació de l’enllumenat. En total s’ha actuat en un àmbit de 160,1 m2 de superfície.

Aquesta inversió s’afegeix al pla d’accessibilitat a estacions de rodalia que està duent a terme Renfe amb una inversió prevista de 100 milions d’euros. Entre d’altres terminals s’ha actuat a Granollers Centre, Sabadell Centre, Sant Pol de Mar, Mollet Santa Rosa, Sant Miquel de Gonteres o Lavern – Subirats.

Prop de 5.500 clients diaris
L’estació de Sant Andreu Comtal és utilitzada per prop de 5.500 clients diaris, i compta amb serveis de la línea R2, així com trens de la línea R11 dels serveis Regionals, que permeten oferir i una freqüència de pas d’un tren cada 10 minuts en hora punta i cada 15 minuts en hora vall.

Diàriament prop de 200 trens de Rodalies de Catalunya donen servei a aquesta estació, connectant el districte de Sant Andreu amb el centre de Barcelona en només 10 minuts, i amb l’Aeroport en 35 minuts. A més, aquesta estació disposa de correspondència amb els serveis de la línia L1 de Metro de Barcelona.